Ειδικός Ορθοδοντικός Θεσσαλονίκης

Ορθοδοντικη θεραπεια για παιδια
Our services

Ορθοδοντικη θεραπεια για παιδια

Η έγκαιρη ορθοδοντική αξιολόγηση θα δώσει στο παιδί σας την καλύτερη ευκαιρία για ένα υγιές και όμορφο χαμόγελο. Επειδή οι ασθενείς διαφέρουν όσον αφορά τη φυσιολογική τους εξέλιξη και τις ανάγκες θεραπείας, ο στόχος του ορθοδοντικού είναι να παρέχει στον κάθε ασθενή την πιο κατάλληλη θεραπεία στην πιο κατάλληλη στιγμή. Τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες αναπτύσσονται με γοργό ρυθμό, καθώς αλλάζουν συχνά νούμερα παπουτσιών και ρούχων. Σημαντικό μέρος αυτής της ανάπτυξης συντελείται στις γνάθους, αλλά και στο προσωπικό κρανίο (κεφάλι). Αυτή την ανάπτυξη μπορεί να εκμεταλλευτεί και να καθοδηγήσει ως ένα βαθμό ο ορθοδοντικός και μπορεί να φέρει σημαντικά οφέλη στην αισθητική και το πρόσωπο των ασθενών.

Γιατί το παιδί σας πρέπει να κάνει έναν Ορθοδοντικό Έλεγχο το Αργότερο έως την Ηλικία των 7; (κάντε click)

Η ορθοδοντική θεραπεία πρέπει να αρχίσει όταν το παιδί αναπτύσσεται ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Κατά κανόνα ο οδοντικός φραγμός στα παιδιά αυτής της ηλικίας είναι μεικτός (παιδικά και μόνιμα δόντια σε συνδυασμό). Ο ορθοδοντικός σε συνεργασία με τον παιδοδοντίατρο και τον οδοντίατρο, μπορούν να εντοπίσουν προβλήματα που έχουν σχέση με την εμφάνιση, ανατολή των δοντιών στη στοματική κοιλότητα, αλλά και με την αύξηση των οστών των γνάθων, έγκαιρα, ώστε οι μικροί μας φίλοι να αποκτήσουν ένα υγιές και όμορφο χαμόγελο. Παρεμβαίνοντας έγκαιρα μπορούν να αποφευχθούν οι εξαγωγές και να απλοποιηθεί η θεραπεία.

Προειδοποιητικά σημάδια για ορθοδοντική θεραπεία: (κάντε click)

Τα ορθοδοντικά προβλήματα των παιδιών κατατάσσονται σε 3 κύριες κατηγορίες: (κάντε click)

Η αντιμετώπιση των σκελετικών ορθοδοντικών προβλημάτων πρέπει να γίνεται όσο το δυνατόν νωρίτερα και στο σωστό χρόνο για την αξιοποίηση της αύξησης και της ανάπτυξης του ασθενή.

Τα οδοντικά ορθοδοντικά προβλήματα λόγω της ποικιλομορφίας τους δεν υπάγονται σε κάποιο γενικό κανόνα όσον αφορά τη διόρθωσή τους και οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι λανθασμένη η αντίληψη ότι η έναρξη της ορθοδοντικής θεραπείας πρέπει να γίνεται μόνο όταν ΟΛΑ τα παιδικά (νεογιλά) δόντια έχουν αντικατασταθεί.

Η ορθοδοντική θεραπεία στα παιδιά μπορεί να διακριθεί σε τρεις κύριες κατηγορίες:

  1. Προληπτική ορθοδοντική θεραπεία
  2. Κατασταλτική ορθοδοντική θεραπεία
  3. Επανορθωτική ορθοδοντική θεραπεία

Ορθοδοντικοί μηχανισμοί-Είδη ορθοδοντικών συσκευών-Μέθοδοι ορθοδοντικής θεραπείας (κάντε click)

Η ορθοδοντική θεραπεία ΔΕΝ είναι επώδυνη για το παιδί. Σε γενικές γραμμές δεν είναι. Μπορεί το παιδί να νιώσει μια πίεση τις πρώτες ημέρες της θεραπείας, η οποία είναι απολύτως φυσιολογική και οφείλεται στο γεγονός ότι τα δόντια αρχίζουν να μετακινούνται. Μετά από 2-3 ημέρες αυτή η ενόχληση περνάει.

Κλείστε το ραντεβού σας

Πείτε μας πότε θέλετε να σας δούμε

Call Us 2310220873