Ειδικός Ορθοδοντικός Θεσσαλονίκης

Ειδικος Ορθοδοντικος Θεσσαλονικης

Δρ. Αλέξανδρος Θ. Μούλλας

Availability

Ο Δρ. Αλέξανδρος Θ. Μούλλας γεννήθηκε και σπούδασε στη Θεσσαλονίκη. Μετά την αποφοίτησή του από το 2ο Λύκειο στην Ικτίνου και από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στο 412 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
Ακολούθησε η μεταπτυχιακή του εκπαίδευση και ειδίκευση στην Αμερική στο Πανεπιστήμιο Case Western Reserve University, USA (Κλήβελαντ, Οχάιο, ΗΠΑ), δίπλα σε πρωτοπόρους και διακεκριμένους καθηγητές Ορθοδοντικής. Αρθρογράφησε αρκετές επιστημονικές εργασίες και προχώρησε στη δημιουργία και την τελειοποίηση ειδικού τρισδιάστατου, ηλεκτρονικού μηχανισμού που χρησιμοποιείται για την ακριβή κατασκευή εμφυτευμάτων σε ελλείματα ιστών μετά από χειρουργικές επεμβάσεις (αριθμός διεθνούς πατέντας PCT/US00/22053). Μετά την αποφοίτησή του, την εκπόνηση και την βράβευση της άριστης διπλωματικής του εργασίας (Award of excellence in Research for the Best Masters Thesis) προτάθηκε ως επίλεκτος συνεργάτης της Πανεπιστημιακής Κλινικής. Έτσι εργάστηκε για 5 συνεχή έτη στην Αμερική, παρακολουθώντας και θεραπεύοντας πληθώρα περιστατικών σε ενήλικες και παιδιά.
Είναι μέλος της Αμερικάνικης Ένωσης Ορθοδοντικών (AAO), της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ορθοδοντικών (EOS), της Ορθοδοντικής Εταιρίας Ελλάδος (OEE) και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Μετά από επιτυχή ολοκλήρωση των Φάσεων Ι και ΙΙ της Αμερικάνικης Επιτροπής Ορθοδοντικής (American Board of Orthodontics, ABO) και των εξετάσεων στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (KE.Σ.Υ.) του Υπουργείου Υγείας απέκτησε ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ (Board Eligible) στην Ορθοδοντική στις Ηνωμένες Πολιτείες και την ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ της Ορθοδοντικής στην Ελλάδα αντίστοιχα.
Σήμερα ο Δρ. Αλέξανδρος Θ. Μούλλας εργάζεται στο ιδιωτικό του ιατρείο, συνεχίζοντας την παράδοση του πατέρα του, διακεκριμένου ορθοδοντικού της Θεσσαλονίκης εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Αναγορεύτηκε διδάκτορας ορθοδοντικής στην Οδοντιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης τον Απρίλιο του 2010.
Η ορθοδοντική και ιδιαιτέρως η ενασχόληση με τα παιδιά (η αποκατάσταση του χαμόγελού τους και η ανάδειξη του προσώπου τους) αποτελεί για τον Δρ. Αλέξανδρο Μούλλα μεράκι, πάθος και έργο ζωής.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ στη μέθοδο Invisalign από το 2000. Είναι από τους πρώτους ιατρούς που εφάρμοσαν τη μέθοδο Invisalign στην Ελλάδα.

Elite Provider 2022-2017. Platinum Provider 2016. Gold Provider 2015-2013. Silver Provider 2012-2008.

Χρήση iTero τρισδιάστατου ενδοστοματικού σαρωτή από το 2016. Χρήση iTero element 2 Flex από το 2020.

Το 2019 Πανευρωπαϊκή βράβευση άριστης ποιότητας ορθοδοντικής θεραπείας μετά από ψηφοφορία 723 ορθοδοντικών από όλη την Ευρώπη.

Συνιστάται στους ενδιαφερόμενους για ορθοδοντική θεραπεία να ελέγχουν προηγουμένως εάν ο οδοντίατρος στον οποίο απευθύνονται είναι Ειδικός Ορθοδοντικός. Η λίστα των Ειδικών Ορθοδοντικών που δραστηριοποιούνται στο Νομό Θεσσαλονίκης παρέχεται από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (Τηλ.: 2310 237960, ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.osth.gr)

Συνιστάται στους ενδιαφερόμενους για ορθοδοντική θεραπεία να ελέγχουν προηγουμένως τις παροχές των ασφαλιστικών τους ταμείων στο παρακάτω site: Ε.Ο.Γ.Μ.Ε.

Βραβεία

(1997 American Association of Orthodontists FOUNDATION Research Awards to CWRU, Department of Orthodontics)

Απονομή της 3ης θέσης σε Ευρωπαϊκό διαγωνισμό για την ποιότητα ορθοδοντικής θεραπείας μετά από ψηφοφορία 723 ορθοδοντικών από όλη την Ευρώπη.

Διδακτορική Διατριβή (Ph.D.)

το πλήρες κείμενο σε .PDF

Πατέντες

Διπλωματική Διατριβή (M.S.D.)

(Award of excellence in Research for the Best Masters Thesis, Class 2002, Case Western Reserve University, School of Dental Medicine, USA)

Δημοσιεύσεις

Μέλος American Association of Orthodontists

american association of orthodontics

Μέλος European Orthodontic Society

Europian Society of Orthodontics

Κλείστε το ραντεβού σας

Πείτε μας πότε θέλετε να σας δούμε

Call Us 2310220873