Ειδικός Ορθοδοντικός Θεσσαλονίκης

Our services

Ορθοδοντικη θεραπεια για ενηλικες

Εάν σκέφτεσαι να ξεκινήσεις ορθοδοντική θεραπεία ως ενήλικας και θέλεις να συμβουλευτείς κάποιον σχετικά με αυτή την προοπτική, οι πρώτοι άνθρωποι με τους οποίους μάλλον θα μιλήσεις είναι φίλοι και συγγενείς. Εάν δεν είναι ορθοδοντικοί, οι απόψεις που πιθανότατα θα ακούσεις στηρίζονται σε μισές αλήθειες ή ακόμα και σε μύθους, από αυτούς που κυκλοφορούν σε μεγάλη έκταση σχετικά με την ορθοδοντική θεραπεία για ενήλικες. Διάβασε κάποιους από τους πιο διαδεδομένους:

Μύθος # 1 – Η μόνη επιλογή είναι τα μεταλλικά σιδεράκια
Αλήθεια:
Για πολλούς ενήλικες, η ιδέα ότι θα φορέσουν μεταλλικά σιδεράκια είναι αρκετή για να τους αποθαρρύνει από το να αναζητήσουν ορθοδοντική θεραπεία. Σήμερα, η ορθοδοντική για ενήλικες προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από συσκευές και μεθόδους, όπως η μέθοδος με τους αόρατους νάρθηκες Invisalign, που μπορούν να προσφέρουν μια εξατομικευμένη θεραπεία με εγγυημένο αποτέλεσμα.

Μύθος # 2 – Η ορθοδοντική θεραπεία είναι επώδυνη
Αλήθεια:
Είτε επιλέξεις τη θεραπεία με αόρατους νάρθηκες Invisalign είτε τη θεραπεία με σιδεράκια, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι χάρη στην πρόοδο της τεχνολογίας, η σύγχρονη ορθοδοντική θεραπεία προσφέρει μια πολύ πιο άνετη αίσθηση σε σχέση με το παρελθόν. Οι νέες μέθοδοι και τεχνικές είναι μια ευχάριστη έκπληξη για τους ενήλικες σήμερα, καθώς προσφέρουν μια σειρά από θεραπευτικές επιλογές, που, εκτός από διακριτικές, είναι και ανώδυνες.

Μύθος 3: Έχω περάσει την κατάλληλη ηλικία για ορθοδοντική θεραπεία
Αλήθεια:
H αλήθεια είναι ότι ασθενείς όλων των ηλικιών μπορούν να δεχτούν ορθοδοντική θεραπεία. Αυτό που έχει ουσιαστική σημασία για την επιτυχία της διαδικασίας ευθυγράμμισης των δοντιών δεν είναι η ηλικία, αλλά η υγεία των δοντιών και των ούλων. Εφόσον, συντρέχει αυτή η προϋπόθεση, η μετακίνηση των δοντιών σε μια πιο ευθυγραμμισμένη θέση είναι βέβαιη σε οποιαδήποτε ηλικία.

Ασθενείς που δεν έχουν λάβει ορθοδοντική θεραπεία κατά την παιδική ηλικία, έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα όμορφο χαμόγελο ως ενήλικες. Όλοι μπορούν να απολαύσουν τα οφέλη της ορθοδοντικής θεραπείας. Ενήλικες με υγιή δόντια και ούλα δεν είναι ποτέ πολύ μεγάλοι για τη διόρθωση των ορθοδοντικών τους προβλημάτων.

Μια επιπλέον απόδειξη για αυτό είναι ότι ο αριθμός των ενήλικων ασθενών σε όλο τον κόσμο συνεχώς αυξάνεται. Υπολογίζεται ότι πλέον κοντά στο 30% των ανθρώπων που ακολουθούν ορθοδοντική θεραπεία είναι ενήλικες. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν αποφασίσει να αποκτήσουν ένα υγιές και όμορφο χαμόγελο που θα τους χαρίσει μεγαλύτερη άνεση και αυτοπεποίθηση, τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική τους ζωή.

Εάν θέλεις να μάθεις περισσότερα σχετικά με το τι ισχύει ως προς την ορθοδοντική θεραπεία για ενήλικες, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μου για να προγραμματίσουμε ένα ραντεβού.

Στοιχεία επικοινωνίας

Αλέξανδρος Μούλλας
Αλεξ. Σβώλου 2 (Πρώην Πρ. Νικολάου) Θεσ/νίκη
Τηλ.: 2310 220 873
Fax: 2310 220 873
email: alexandros.moullas@gmail.com

Κλείστε το ραντεβού σας

Πείτε μας πότε θέλετε να σας δούμε

Call Us 2310220873