Ειδικός Ορθοδοντικός Θεσσαλονίκης

Invisalign®: όμορφο χαμόγελο χωρίς σιδεράκια

Όταν στα τέλη της δεκαετίας του ’90 ο Zia Chishti χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει μασελάκι για τη διατήρηση της ορθοδοντικής θεραπείας που είχε μόλις ολοκληρώσει, συνέλαβε την ιδέα για την κατασκευή μιας σειράς από παρόμοιους μηχανισμούς με τους οποίους θα επιτυγχάνεται η σταδιακή μετακίνηση των δοντιών.

Λίγο αργότερα, με τη συνεργασία συμφοιτητών του από το Πανεπιστήμιο Stanford, ανάμεσα στους οποίους και ο Έλληνας Απόστολος Λέριος, ο Zia Chishti ιδρύει την εταιρεία Align Technology το 1997. Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, η ομάδα αυτή σχεδίασε και κατασκεύασε το σύστημα Invisalign®, μια σειρά από διαφανείς νάρθηκες για τη διόρθωση ορθοδοντικών προβλημάτων, το οποίο κυκλοφόρησε στην αγορά της Αμερικής το 1999. Η πρώτη ορθοδοντική θεραπεία χωρίς σιδεράκια είχε γεννηθεί.

Η μέθοδος Invisalign®

Κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσκεψης, ο ειδικός ορθοδοντικός σου προτείνει τη θεραπεία που είναι καταλληλότερη για την αντιμετώπιση του ορθοδοντικού σου προβλήματος. Στην περίπτωση του Invisalign®, ο γιατρός παίρνει αποτυπώματα της άνω και της κάτω γνάθου, τα οποία στέλνονται στο εργαστήριο της Invisalign® στις Ηνωμένες Πολιτείες μαζί με μια πανοραμική και μια κεφαλομετρική ακτινογραφία, καθώς και φωτογραφίες της στοματικής κοιλότητας. Μέσα σε περίπου 10 ημέρες το εργαστήριο στέλνει την απάντηση για το εάν η μέθοδος Invisalign® είναι κατάλληλη για τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Το επόμενο βήμα είναι η δημιουργία ενός ψηφιακού μοντέλου του στόματος, στο οποίο ο ορθοδοντικός καθορίζει τις μετακινήσεις των δοντιών που πρέπει να γίνουν. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσεις να δεις το τελικό αποτέλεσμα.

Εφόσον συμφωνήσεις, η θεραπεία Invisalign® μπορεί να ξεκινήσει.

Μια απλή διαδικασία

1 – 2 εβδομάδες μετά από την παραγγελία παίρνεις τους πρώτους νάρθηκες. Αυτοί έχουν σχεδιαστεί ειδικά για σένα με βάση το ψηφιακό μοντέλο του στόματος που έχεις ήδη δει και εφαρμόζουν απόλυτα στα δόντια σου.

Οι νάρθηκες είναι κατασκευασμένοι από ανθεκτικό θερμοπλαστικό υλικό ιατρικού τύπου, είναι υποαλλεργικοί και απόλυτα διαφανείς, σχεδόν αόρατοι.

Καθένας από τους νάρθηκες Invisalign® επιτυγχάνει μια πολύ μικρή μετακίνηση των δοντιών. Η μετακίνηση αυτή γίνεται ανώδυνα και διαρκεί περίπου 15 ημέρες. Στη συνέχεια ακολουθεί ο επόμενος νάρθηκας που μετακινεί τα δόντια λίγο περισσότερο. Με τον τρόπο αυτό, σύντομα θα έχεις το χαμόγελο που επιθυμείς.

Τι χρειάζεται να κάνεις;

Για να έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα πρέπει να φοράς τους νάρθηκες Invisalign® συνολικά 20 – 22 ώρες καθημερινά. Κάθε 2-3 εβδομάδες θα πρέπει να επισκέπτεσαι τον ορθοδοντικό σου, ο οποίος θα διαπιστώνει την πρόοδο της θεραπείας και θα σου παραδίδει την επόμενη σειρά από νάρθηκες.

Οι διαφανείς νάρθηκες Invisalign® είναι σχεδιασμένοι ώστε να έχουν τέλεια εφαρμογή, αλλά και να αφαιρούνται εύκολα. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείς να τους βγάζεις κατά τη διάρκεια του φαγητού, αλλά και για να βουρτσίσεις τα δόντια σου. Εξάλλου η στοματική υγιεινή είναι ιδιαίτερα σημαντική καθ’ όλη τη διάρκεια της ορθοδοντικής θεραπείας.

Μια θεραπεία για μπροστινά δόντια μπορεί να διαρκέσει συνολικά περίπου 5 μήνες ή και λίγο περισσότερο, ανάλογα με το είδος και τη σοβαρότητα του ορθοδοντικού προβλήματος. Ωστόσο, οι πρώτες αλλαγές γίνονται εμφανείς άμεσα, ενώ στο τέλος της θεραπείας το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Ήδη περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν υποβληθεί σε θεραπεία με Invisalign®. Αν θέλεις το επόμενο χαμόγελο Invisalign® να είναι το δικό σου, δες εδώ περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συγκεκριμένη ορθοδοντική μέθοδο:

Ορθοδοντική θεραπεία χωρίς σιδεράκια

Comments are closed here.

Κλείστε το ραντεβού σας

Πείτε μας πότε θέλετε να σας δούμε

Call Us 2310220873