Ειδικός Ορθοδοντικός Θεσσαλονίκης

Τι είναι η ορθοδοντική και ποιος είναι ο ορθοδοντικός;

Ορθοδοντική είναι η ειδικότητα της οδοντιατρικής που ασχολείται αποκλειστικά με τη διάγνωση, πρόληψη και θεραπεία των ανωμαλιών της σύγκλισης των δοντιών, με στόχο την αποκατάσταση της καλής λειτουργίας του στόματος και της αισθητικής του προσώπου.  Είναι η πρώτη ειδικότητα της οδοντιατρικής που έκανε την εμφάνιση της στις αρχές του 20ου αιώνα. Από τότε μέχρι σήμερα εξελίσσεται και βελτιώνεται σύμφωνα με τις ανάγκες των ασθενών και τις εξελίξεις στα υλικά και την τεχνολογία. Για την απόκτηση της ειδικότητας της ορθοδοντικής απαιτούνται επιπλέον γνώσεις, οι οποίες αποκτούνται μετά το πτυχίο της Οδοντιατρικής Σχολής σε ολοκληρωμένα 3ετή μεταπτυχιακά προγράμματα στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Ο τίτλος του ειδικού ορθοδοντικού χορηγείται από το κεντρικό συμβούλιο υγείας (ΚΕ.Σ.Υ.) του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας ύστερα από σχετικές εξετάσεις.

Ο ειδικός ορθοδοντικός ασχολείται αποκλειστικά με ορθοδοντικά προβλήματα παιδιών και ενηλίκων (τη διευθέτηση των δοντιών στο στόμα και τη σωστή σχέση των γνάθων). Συμβάλλει έτσι αποφασιστικά στην υγεία του στόματος και στην ανάδειξη ενός καλοσχηματισμένου προσώπου, με απίστευτα θετικές προεκτάσεις στη κοινωνική και επαγγελματική ζωή.

Στο ιατρείο μας, στη Θεσσαλονίκη παρέχονται απoκλειστικά ορθοδοντικές υπηρεσίες για παιδιά, εφήβους και ενήλικες με την τεχνική Invisalign ® και με διάφανα ή γλωσσικά σιδεράκια.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΕΣΟΕ)

https://esoe-orthodontists.gr/#video

Comments are closed here.

Κλείστε το ραντεβού σας

Πείτε μας πότε θέλετε να σας δούμε

Call Us 2310220873