Ειδικός Ορθοδοντικός Θεσσαλονίκης

Covid-19, οδηγίες κατά την επίσκεψη σας στο οδοντιατρείο μας κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Αγαπημένοι μας ασθενείς,

Ελπίζουμε αυτό το email να βρίσκει εσάς και την οικογένειά σας σε καλή υγεία. Η κοινωνία μας έχει περάσει πολλά τους τελευταίους μήνες και όλοι μας ανυπομονούμε να γυρίσουμε στην καθημερινότητα μας.  Έχουν αλλάξει πολλά αυτή την περίοδο, ένα πράγμα όμως δεν έχει αλλάξει: η δέσμευση μας για την ασφάλεια σας. 

Η προτεραιότητα μας ήταν πάντα  η τήρηση των αυστηρότερων κανόνων υγιεινής, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα την αποφυγή οποιουδήποτε δυσάρεστου κρούσματος σχετικό με οποιαδήποτε λοίμωξη.  Η υψηλή μεταδοτικότητα του COVID-19 και το γεγονός ότι υπάρχει άγνωστος αριθμός ασθενών οι οποίοι δεν θα εκδηλώσουν ποτέ συμπτώματα, καθιστά αναγκαία την υπόθεση ότι όλοι μας ασθενείς και οδοντίατροι θα πρέπει να θεωρούμαστε δυνητικά φορείς του ιού.  Με βάση αυτή την διαπίστωση η Επιτροπή Ελέγχου Διασποράς Λοιμώξεων επαγρυπνεί προκειμένου να καταλήγει σε ασφαλή συμπεράσματα και ορθές συστάσεις, το πρωτόκολλο της οποίας ακολουθεί το ιατρείο μας με ευλάβεια. 

Θα παρατηρήσετε κάποιες αλλαγές όταν θα πλησιάζει το προγραμματισμένο σας ραντεβού. Εφαρμόζουμε αυτές τις αλλαγές για να προστατεύσουμε τους ασθενείς και το προσωπικό του ιατρείου.

  • Καλέστε μας στο 2310220873 πριν την επίσκεψή σας.  Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις που περιλαμβάνουν ένα λεπτομερές ιατρικό ιστορικό, το οποίο επισυνάπτεται παρακάτω. Οι ίδιες ερωτήσεις θα επαναληφθούν στο χώρο του ιατρείου.  Η θετική απάντηση σε οποιαδήποτε  από τις ερωτήσεις σημαίνει πως η επίσκεψή σας θα πραγματοποιηθεί 3 εβδομάδες αργότερα.    
  • Πριν από την είσοδό σας στο ιατρείο, απορρίπτετε τις υπάρχουσες μάσκες και γάντια, κατευθύνεστε σε χώρο για να γίνει το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών σας και σας δίνονται εκ νέου μάσκα και γάντια.
  • Θα πραγματοποιείται αυτόματη θερμομέτρηση προκειμένου να ελεγχθεί η θερμοκρασία σας πριν από τη διενέργεια της οδοντιατρικής εργασίας.  Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι η θερμοκρασία σας είναι ανώτερη της φυσιολογικής σας δηλώνουμε πως δεν θα προβούμε σε καμία οδοντιατρική εργασία, θα σας χορηγηθεί μάσκα και θα επαναπρογραμματίσουμε την επίσκεψή σας σε 3 εβδομάδες.
  • Παραδίδετε το τετραδιάκι ασθενούς στο προσωπικό και τα προσωπικά είδη στον συνοδό.
  • Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας στο ιατρείο δεν ακουμπάτε αντικείμενα και επιφάνειες στο χώρο του ιατρείου.
  •  Η προσέλευση στην κλινική έδρα γίνεται πάντα με την νέα μάσκα.  Μετά την αφαίρεσή της πραγματοποιείται  πλύση της στοματικής κοιλότητας με διάλυμα υπεροξειδίου του υδρογόνου 1%(οξυζενέ) για περίπου 1 λεπτό για να ελαχιστοποιήσουμε το ιικό φορτίο στη στοματική κοιλότητα.
  • Τα ραντεβού προγραμματίζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτυγχάνεται η κοινωνική αποστασιοποίηση μεταξύ των ασθενών.  Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να σας δίνονται λιγότερες επιλογές όσον αφορά τον προγραμματισμό του ραντεβού σας. 
  • Κάνουμε το καλύτερο δυνατό ώστε να υπάρχει μεγαλύτερος χρόνος μεταξύ των ραντεβού και να μην υπάρχει αναμονή στον χώρο του ιατρείου. 
  • Παρακαλείσθε να εισέρχεται μόνο ο ασθενής στο χώρο του ιατρείου, εκτός από την περίπτωση ανήλικου ασθενή στην οποία θα επιτρέπεται η είσοδο ενός συνοδού, στον χώρο αναμονής. 
  • Αυτονόητη θεωρείται η ύπαρξη αντισηπτικών τζελ καθώς και ο επιμελής καθαρισμός και η συνεχής απολύμανση των επιφανειών των κοινόχρηστων χώρων και των αντικειμένων του χώρου (πάγκων εργασιών, ακάλυπτα μέρη οδοντιατρικών μονάδων, πόμολα, διακόπτες, δάπεδα). 
  • Οι χώροι μας αερίζονται κατά τη διάρκεια όλου του 24ωρου με τη δημιουργία ρεύματος (διαμπερώς) έτσι ώστε να απομακρύνονται αιωρούμενα σωματίδια και παθογόνοι μικροοργανισμοί. 
  • Περιορισμός πράξεων που παράγουν αερόλυμα.
  • Αποφυγή συνωστισμού στον χώρο αναμονής, ύπαρξη 4 ατόμων ανά 20τ.μ.

Ανυπομονούμε να σας ξαναδούμε και να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με τα βήματα που ακολουθούμε για να κρατήσουμε εσάς, και κάθε ασθενή, ασφαλή στο ιατρείο μας. Για να προγραμματίσετε την επίσκεψή σας, καλέστε στο 2310220873.

Ευχαριστούμε για την υπομονή σας. Εκτιμάμε την εμπιστοσύνη που μας δείξατε, ανυπομονούμε να σας υποδεχτούμε ξανά! 

Comments are closed here.

Κλείστε το ραντεβού σας

Πείτε μας πότε θέλετε να σας δούμε

Call Us 2310220873