Ειδικός Ορθοδοντικός Θεσσαλονίκης

Invisalign Teen με μετακίνηση της κάτω γνάθου προς τα εμπρός

Οι διαφανείς νάρθηκες ταυτόχρονα ευθυγραμμίζουν τα δόντια και επανατοποθετούν τη γνάθο σε εφήβους που βρίσκονται σε ανάπτυξη. Η συσκευή αυτή θεωρείται ο πρώτος διαφανής νάρθηκας που προσφέρει λύση σε προβλήματα τάξης ΙΙ ασθενών αυτής της κατηγορίας.

Κατά τη θεραπεία ορθοδοντικών προβλημάτων τάξης ΙΙ με οπισθογναθισμό της κάτω γνάθου, ο ορθοδοντικός φροντίζει για την ευθυγράμμιση των δοντιών και τη μετακίνηση-προώθηση της κάτω γνάθου προς τα εμπρός, για να βελτιώσει το προφίλ του ασθενούς. Το σύστημα Invisalign Teen με μετακίνηση της κάτω γνάθου προς τα εμπρός αναπαράγει τη δράση των συνηθισμένων λειτουργικών συσκευών τύπου Activator, Bionator, TwinBlock για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτής της τάξης μέσω νέων “πτερυγίων ακριβείας” wings. Τα πτερύγια αυτά συγκρατούν την κάτω γνάθο σε πρόσθια θέση ενώ ταυτόχρονα διορθώνουν την κακή σύγκλιση ή τον συνωστισμό των δοντιών. Κατά τη συνηθισμένη διαδικασία, ο οδοντίατρος-ορθοδοντικός  διορθώνει τη θέση της κάτω γνάθου και ευθυγραμμίζει την οδοντοστοιχία σε ξεχωριστές φάσεις. Αυτό συνεπάγεται μεγαλύτερο χρόνο θεραπείας.

Η νέα θεραπεία εξοικονομεί χρόνο και χρήμα και δεν απαιτεί τη χρήση διαγναθικών ελαστικών έλξεων, τα γνωστά λαστιχάκια, μειώνοντας στο ελάχιστο τυχόν ζητήματα συνεργασίας από το παιδί. Εξασφαλίζει επίσης μια πιο άνετη θεραπεία για τον ασθενή μειώνοντας τον χρόνο της θεραπείας κατά 50%, όταν συνδυάζεται με εβδομαδιαίες αλλαγές στους νάρθηκες. Το σύστημα περιλαμβάνει επίσης έως και 6 δωρεάν νάρθηκες αντικατάστασης, επανόρθωση της ανατολής των δοντιών, για γομφίους και κυνόδοντες, καθώς και δείκτες συνεργασίας.

Βελτίωση του προφίλ

Η οδοντοφατνιακή ανωμαλία σύγκλεισης Τάξης ΙΙ καθορίζεται από τη σχέση των γομφίων και κυνοδόντων μεταξύ τους. Αυτό συμβαίνει όταν οι άνω γομφίοι βρίσκονται πιο μπροστά από τους κάτω γομφίους. Αιτία μπορεί να είναι είτε η κλίση προς τα εμπρός των άνω δοντιών ή η υπερσύγκλειση, όταν δηλαδή η άνω γνάθος προεξέχει της κάτω γνάθου.

Η μετακίνηση της γνάθου προς τα εμπρός χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον για τη θεραπεία περιπτώσεων όπου τα πρόσθια πάνω δόντια προεξέχουν. Το φαινόμενο της υπερσύγκλεισης είναι πολύ συχνό, αντιπροσωπεύοντας το 35-40% όλων των περιπτώσεων θεραπείας σε εφήβους. Το πρόβλημα αυτό επηρεάζει, όχι μόνο τη μασητική ικανότητα ενός ατόμου, αλλά και το προφίλ του. Όταν η κάτω γνάθος βρίσκεται πιο πίσω σε σχέση με την επάνω, μπορεί να δημιουργηθεί η εντύπωση ενός αδύναμου σαγονιού, και κατ’ επέκταση μιας μη γοητευτικής εμφάνισης. Η μετακίνηση της γνάθου προς τα εμπρός βελτιώνει το προφίλ και βοηθά ώστε να γίνει η μάσηση πιο φυσική και άνετη.

Μετακίνηση της γνάθου χωρίς διαγναθικές ελαστικές έλξεις (λαστιχάκια)

Η μετακίνηση της κάτω γνάθου στο πλαίσιο της ορθοδοντικής θεραπείας περιλαμβάνει ή τη χρήση  εξωστοματικού ή τη χρήση λειτουργικών συσκευών ή την εξαγωγή 2 πάνω δοντιών ή την εφαρμογή μιας σταθερής δύναμης στην κάτω γνάθο που επιτυγχάνεται συνήθως με διαγναθικές ελαστικές έλξεις (λαστιχάκια) που ενώνουν την άνω με την κάτω γνάθο, τραβώντας την κάτω γνάθο προς τα εμπρός.

Ωστόσο, επειδή η μέθοδος Invisalign δεν διαθέτει σύρματα και άγκιστρα, χρειάζεται διαφορετική προσέγγιση. Στο πλαίσιο της θεραπείας με τη μέθοδο Invisalign Teen η μετακίνηση της κάτω γνάθου επιτυγχάνεται με τη χρήση διαφανών ναρθήκων με  “πτερύγια ακριβείας”. Τα πτερύγια αυτά συναρμόζουν ώστε να κρατούν την κάτω γνάθο μπροστά, περίπου όπως και στις λειτουργικές συσκευές που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του οπισθογναθισμού της κάτω γνάθου και του συνδρόμου αποφρακτικής άπνοιας.

Συμπερασματικά, το σύστημα μετακίνησης της κάτω γνάθου της Invisalign προσφέρει σημαντικά οφέλη:

-Κλινικά αποδεδειγμένη θεραπεία

-Οικονομία σε κόστος και χρόνο

-Υψηλό βαθμό συνεργασίας

-Μεγαλύτερη άνεση του ασθενούς

-Μείωση του χρόνου της θεραπείας

Εάν επιθυμείς περισσότερες συμβουλές σχετικά με την ορθοδοντική θεραπεία, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μου.

Στοιχεία επικοινωνίας

Αλέξανδρος Μούλλας
Αλεξ. Σβώλου 2 (Πρώην Πρ. Νικολάου) Θεσ/νίκη
Τηλ.: 2310 220 873
Fax: 2310 220 873
email: alexandros.moullas@gmail.com

Comments are closed here.

Κλείστε το ραντεβού σας

Πείτε μας πότε θέλετε να σας δούμε

Call Us 2310220873