Ειδικός Ορθοδοντικός Θεσσαλονίκης

Ίσια δόντια χωρίς σιδεράκια

Ως ο πρώτος που έφερε το σύστημα Invisalign στην Ελλάδα, μπορείτε να μας περιγράψετε τη λειτουργία αυτής της μεθόδου ευθυγράμμισης των δοντιών που θεωρείται πρωτοποριακή;

Το σύστημα Invisalign® περιλαμβάνει μια σειρά από νάρθηκες που κατασκευάζονται ανθεκτικό θερμοπλαστικό υλικό ιατρικού τύπου, είναι υποαλλεργικοί και απόλυτα διαφανείς. Καθένας από τους νάρθηκες Invisalign® επιτυγχάνει μια πολύ μικρή μετακίνηση των δοντιών. Φορώντας έναν διαφορετικό νάρθηκα ανά περίπου 15 ημέρες, μπορούμε να αποκτήσουμε ένα αρμονικό χαμόγελο, εύκολα, ανώδυνα, και κυρίως, χωρίς να δώσουμε “στόχο”. Οι νάρθηκες Invisalign® είναι σχεδόν αόρατοι.

Είναι η μέθοδος Invisalign το ίδιο αποτελεσματική με τις παραδοσιακές μεθόδους ορθοδοντικής θεραπείας;

Εφόσον είναι κατάλληλα για τα συγκεκριμένα ορθοδοντικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν και με δεδομένο ότι ο ασθενής ακολουθεί τις συμβουλές του ορθοδοντικού, η μέθοδος Invisalign® είναι εξίσου αποτελεσματική με τις παραδοσιακές μεθόδους ορθοδοντικής θεραπείας.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα που έχει η μέθοδος Invisalign®;

Η μέθοδος Invisalign Teen προσφέρει μια σειρά από πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τα παραδοσιακά σιδεράκια. Επειδή οι νάρθηκες είναι αποσπώμενοι, δηλαδή μπορούν να βγαίνουν όποτε χρειάζεται, το βούρτσισμα, η χρήση οδοντικού νήματος και γενικότερα η διατήρηση της σωστής στοματικής υγιεινής γίνονται πολύ εύκολη υπόθεση. Επίσης, όταν ο ασθενής φοράει σιδεράκια, υπάρχουν ορισμένες τροφές που δεν πρέπει να τρώει. Με τη μέθοδο Invisalign® δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Ο ασθενής μπορεί επίσης να ασχοληθεί με όποιο άθλημα επιθυμεί χωρίς να φοβάται τυχόν τραυματισμούς ή να παίξει όποιο μουσικό όργανο του αρέσει, χωρίς τα σιδεράκια να σταθούν εμπόδιο.

Η μέθοδος Invisalign® είναι κατάλληλη μόνο για ενήλικες;

Εκτός από τους ενήλικες, η μέθοδος Invisalign® μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε εφήβους στους οποίους έχει ολοκληρωθεί η ανατολή των μόνιμων δοντιών, όσο και σε αυτούς στους οποίους η διαδικασία αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί. Υπό προϋποθέσεις, η θεραπεία με Invisalign® Teen μπορεί να ξεκινήσει από τα 10 έτη.

Η αποτελεσματικότητα της μεθόδου Invisalign® εξαρτάται και από την ακρίβεια στη λήψη αποτυπωμάτων. Ποια είναι η μέθοδος που χρησιμοποιείτε για τον σκοπό αυτό;

Είμαστε οι πρώτοι που φέραμε στην Ελλάδα και χρησιμοποιούμε εδώ και λίγο καιρό το σύστημα iTero®, μια τεχνολογία ακριβούς απεικόνισης, η οποία αποτυπώνει και την παραμικρή λεπτομέρεια του στόματος του ασθενούς. Η μέθοδος αυτή περιλαμβάνει τη χρήση σαρωτή-σκάνερ, που αποτυπώνει ψηφιακά τη δομή της οδοντοστοιχίας και των ούλων, χάρη στην πιο σύγχρονη οπτική τεχνολογία. Το σκάνερ αυτό είναι μια μικρή συσκευή χειρός, η οποία προσφέρει μεγάλη ευελιξία στον ορθοδοντικό, καθώς η λειτουργία της μπορεί να ξεκινήσει ή να σταματήσει όσες φορές χρειάζεται.

Ποια είναι τα βασικά πλεονεκτήματα της μεθόδου iTero® έναντι των αντίστοιχων παραδοσιακών;

Κατ’ αρχάς η μέθοδος iTero® προσφέρει μια πολύ άνετη εμπειρία. Χωρίς την περίεργη αίσθηση και τη γεύση του gel, για όσο διάστημα ο ορθοδοντικός παίρνει το αποτύπωμα, ο ασθενής μπορεί να αναπνέει και να καταπίνει κανονικά. Είναι επίσης ακριβέστερη και αποτελεσματικότερη από οποιαδήποτε άλλη. Επειδή αποφεύγονται τα πιθανά λάθη κατά τη δημιουργία αποτυπωμάτων, γίνεται πιο εύκολος και ασφαλής ο σχεδιασμός των συσκευών Invisalign®. Τέλος, τα ραντεβού στον ορθοδοντικό γίνονται πιο σύντομα, ενώ ο ασθενής μπορεί να δει άμεσα σε τρισδιάστατη αναπαράσταση το αποτύπωμα της οδοντοστοιχίας του στον υπολογιστή του ορθοδοντικού.

Comments are closed here.

Κλείστε το ραντεβού σας

Πείτε μας πότε θέλετε να σας δούμε

Call Us 2310220873