Ειδικός Ορθοδοντικός Θεσσαλονίκης

Πώς να καθαρίσεις ένα μασελάκι Invisalign

Ο ορθοδοντικός σου πήρε τα αποτυπώματά των δοντιών σου, δημιούργησε μια τρισδιάσταη απεικόνιση και τώρα έχεις στα χέρια σου, ή μάλλον στα δόντια σου, το πρώτο σετ με μασελάκια Invisalign. O χρόνος αρχίζει να μετράει αντίστροφα μέχρι τη στιγμή που θα αποκτήσεις ένα αρμονικό χαμόγελο. Εντωμεταξύ, μπορεί να αναρωτιέσαι: Πώς μπορώ να καθαρίσω τα μασελάκια Invisalign;

Η σωστή συντήρηση και η καλή υγιεινή του στόματος είναι απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να παραμείνουν τα μασελάκια σου καθαρά, άοσμα και, κυρίως, αόρατα. Αν και η τεχνολογία Invisalign επιτρέπει στα μασελάκια να αφαιρούνται προκειμένου να φας και να πιεις, εάν παραμελείς το σωστό καθάρισμά τους, είναι πιθανόν να παρατηρηθεί αποχρωματισμός και συσώρρευση βακτηρίων.

Ευτυχώς, το να κρατάς το χαμόγελό σου λαμπερό όχι μόνο είναι εύκολο, κοστίζει και ελάχιστα.

Δες τι πρέπει να κάνεις:

  1. Ξέπλυνε με νερό το μασελάκι σου κάθε φορά που το αφαιρείς. Ξεραμένο σάλιο και πλάκα δημιουργούν το καλύτερο περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηρίων που ευθύνονται για την κακή οσμή του στόματος.
  2. Βούρτσισε τα δόντια σου και καθάρισσέ τα με οδοντικό νήμα πριν φορέσεις ξανά το μασελάκι σου. Η σωστή υγιεινή του στόματος είναι απαραίτητη προκειμένου να διατηρήσεις τα δόντια σου υγιή και να τα προστατέψεις από φθορά και τερηδόνα.
  3. Καθάρισε το μασελάκι σου με ένα απλό αντιβακτηριακό σαπούνι. Αυτός είναι ο καλύτερος και πιο οικονομικός τρόπος για να να κρατήσεις καθαρό το μασελάκι σου, ελεύθερο από βλαβερά βακτήρια.
  4. Βούρτσισε το μασελάκι σου απαλά. Το δυνατό βούρτσισμα μπορεί να χαράξει το μασελάκι σου και να αφήσει ορατά σημάδια. Γι’ αυτό προσεκτικό βούρτσισμα!

Και τι όχι:

  1. Απόφυγε οτιδήποτε φαγώσιμο ή πόσιμο (εκτός από νερό) ενώ φοράς το μασελάκι Invisalign. Πολλά φαγητά και ποτά μπορούν να λεκιάσουν ή να αποχρωματίσουν το μασελάκι σου, προκαλώντας δυσοσμία.
  2. Μη χρησιμοποιείς οδοντόπαστα για να καθαρίσεις το μασελάκι. Πολλοί τύποι οδοντόπαστας, ιδίως αυτοί που διαθέτουν λευκαντική δράση, έχουν αδρή επιφάνεια και μπορούν να θαμπώσουν το μασελάκι σου ή να δημιουργήσουν μικρές παγίδες για την ανάπτυξη βακτηρίων.
  3. Μην καθαρίζεις το μασελάκι σου με σαπούνια που έχουν χρωστικές ουσίες. Αν και τα αντιβακτηριακά σαπούνια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καθαρίσεις το μασελάκι σου, η χρήση οποιουδήποτε υλικού εκτός από καθαρό σαπούνι μπορεί να δημιουργήσει αποχρώσεις και σκιές.
  4. Μην αφήνεις το μασελάκι σου εκτεθειμένο ή χωρίς προστασία ενώ τρως. Εκτός από το γεγονός ότι διατρέχεις κίνδυνο να το χάσεις, το να αφήνεις το μασελάκι σου αφύλαχτο, δίνει την ευκαιρία στα βακτήρια να το προσβάλουν. Ξέπλυνέ το, φύλαξέ το μέσα σε νερό και μετά ξέπλυνέ το ξανά πριν το τοποθετήσεις ξανά στο στόμα σου.

Comments are closed here.

Κλείστε το ραντεβού σας

Πείτε μας πότε θέλετε να σας δούμε

Call Us 2310220873