Ειδικός Ορθοδοντικός Θεσσαλονίκης

iTero®: άνεση και ακρίβεια στη λήψη αποτυπωμάτων

Σε ένα όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, η ορθοδοντική θεραπεία που είχε ως στόχο την ευθυγράμμιση των δοντιών σήμαινε τη χρήση διαφόρων υλικών, όπως η σκόνη αλγινικού, για τη λήψη αποτυπωμάτων. Η διαδικασία αυτή μπορούσε να οδηγήσει σε νάρθηκες και άλλες ορθοδοντικές συσκευές που δεν εφάρμοζαν σωστά στο στόμα του ασθενούς.

Πλέον, η νέα τεχνολογία, όπως ο υπερσύγχρονος σαρωτής iTero® επιτρέπει στους ορθοδοντικούς να προσφέρουν στους ασθενείς τους ένα πολύ υψηλό επίπεδο φροντίδας. Η συγκεκριμένη συσκευή κάνει πλέον παρωχημένη τη λήψη αποτυπωμάτων, που μέχρι τώρα ήταν απαραίτητα για τον σχεδιασμό και την ακρίβεια στην εφαρμογή συσκευών όπως, π.χ., οι αόρατοι νάρθηκες Invisalign®. Έτσι λοιπόν, η μέτρηση του στόματος γίνεται όχι μόνο πιο εύκολη και άνετη για τον ασθενή, αλλά προσφέρει και έναν πολύ υψηλό βαθμό ακρίβειας.

Το σύστημα iTero® χρησιμοποιεί τεχνολογία ακριβούς απεικόνισης, η οποία αποτυπώνει και την παραμικρή λεπτομέρεια του στόματος του ασθενούς. Ειδικό λογισμικό επεξεργάζεται τα οπτικά δεδομένα για τη δημιουργία ενός 3D μοντέλου που μπορεί να ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο. Αυτή η υψηλής τεχνολογίας διαδικασία αντικαθιστά την παλαιότερη, χρονοβόρα, παραδοσιακή μέθοδο της λήψης αποτυπωμάτων με καλούπι που δημιουργούνταν με τη χρήση υλικών που σκλήραιναν σταδιακά. Η μέθοδος αυτή, εκτός του ότι έκανε τον ασθενή να νιώθει άβολα, συχνά μπορούσε να οδηγήσει σε αποτυπώματα που δεν διέθεταν ακρίβεια.

Η νέα τεχνολογία iTero® επιτρέπει τη λήψη αποτυπωμάτων μεγάλης ακρίβειας, με ελάχιστες πιθανότητες για σφάλμα. Ο σαρωτής iTero® είναι ταχύτερος από την παραδοσιακή τεχνολογία και δεν απαιτεί την επανάληψη των λήψεων. Οι ορθοδοντικές συσκευές μπορούν να κατασκευαστούν ταχύτερα και χρειάζονται λιγότερες παρεμβάσεις ώστε να έχουν τέλεια εφαρμογή. Αυτό βελτιώνει την εμπειρία του ασθενούς, προσφέροντάς του μεγαλύτερη άνεση και ικανοποίηση από το τελικό αποτέλεσμα. Επειδή η ψηφιακή σάρωση μπορεί να σταλεί απευθείας στο εργαστήριο, η όλη διαδικασία επιτρέπει την εξοικονόμηση χρόνου και βελτιώνει την επικοινωνία μεταξύ ορθοδοντικού και του κατασκευαστή της ορθοδοντικής συσκευής.

Γενικά, η μέθοδος iTero™ προσφέρει ένα νέο επίπεδο ποιότητας στο πλαίσιο της λήψης αποτυπωμάτων οδοντοστοιχιών, γεγονός που δίνει στον ορθοδοντικό τη δυνατότητα να προσφέρει στον ασθενή θεραπεία υψηλού επιπέδου.

Ως ο πρώτος ορθοδοντικός που έφερε και χρησιμοποιεί στην Ελλάδα την τεχνολογία iTero™, θα χαρώ να τα πούμε από κοντά προκειμένου να συζητήσουμε όλα τα πλεονεκτήματά της και να σχεδιάσουμε μαζί τη θεραπεία που θα σου προσφέρει το χαμόγελο που ταιριάζει στο πρόσωπό σου.

Στοιχεία επικοινωνίας
Αλέξανδρος Μούλλας
Αλεξ. Σβώλου 2 (Πρώην Πρ. Νικολάου) Θεσ/νίκη
Τηλ.: 2310 220 873
Fax: 2310 220 873
email: alexandros.moullas@gmail.com

Comments are closed here.

Κλείστε το ραντεβού σας

Πείτε μας πότε θέλετε να σας δούμε

Call Us 2310220873