Ειδικός Ορθοδοντικός Θεσσαλονίκης

Μύθοι και αλήθειες σχετικά με τη μέθοδο Invisalign

Εάν σκέφτεσαι να ξεκινήσεις θεραπεία με τη μέθοδο Invisalign, είναι σίγουρο ότι έχεις ήδη κάνει έρευνα για να διαπιστώσεις αν είναι αυτή που σου ταιριάζει. Δυστυχώς, σε συζητήσεις που μπορεί να έχεις κάνει ή σε διάφορες διαδικτυακές πηγές είναι πιθανό να συναντήσεις γνώμες που είναι λανθασμένες και παραπλανητικές. Ακόμα χειρότερα, όταν αυτές οι γνώμες επαναλαμβάνονται, είναι φυσιολογικό να αρχίσεις να πιστεύεις ότι μπορεί να είναι και σωστές. Εμείς συνοψίσαμε 7 από τις αμφισβητούμενες απόψεις που κατά καιρούς ακούγονται σχετικά με τη μέθοδο Invisalign και επιχειρήσαμε να ξεκαθαρίσουμε τι είναι μύθος και τι είναι αλήθεια, προσθέτοντας μερικά ακόμα επιχειρήματα σε αυτά που είχαμε περιγράψει σε παλαιότερη ανάρτηση.

Μύθος #1: Μπορεί να βοηθήσει μόνο ανθρώπους με μικρά ορθοδοντικά προβλήματα

Μέσα από τα χρόνια, η μέθοδος Invisalign βελτιώνεται συνεχώς. Αν και οι νάρθηκες της μεθόδου λειτουργούν διαφορετικά σε σχέση με τα παραδοσιακά σιδεράκια, μπορούν ωστόσο να προσφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα στα περισσότερα από τα προβλήματα που μπορεί να έχει ένας ασθενής. Όσο στραβά και αν είναι τα δόντια σου ή όσο μεγάλα και αν είναι τα κενά μεταξύ τους, για παράδειγμα, η μέθοδος Invisalign μπορεί να είναι η ιδανική επιλογή.

Μύθος #2: Η μέθοδος κοστίζει περισσότερο από τα παραδοσιακά σιδεράκια

Τόσο η θεραπεία όσο και οι νάρθηκες έχουν ένα λογικό κόστος, το οποίο καθορίζεται τελικά από το πόσους νάρθηκες θα χρειαστεί ο ασθενής, καθώς και από τη συνολική διάρκεια του χρόνου θεραπείας.

Μύθος #3: Οι συναντήσεις με τον ορθοδοντικό απαιτούν πολύ χρόνο

Αν και οι νάρθηκες χρειάζεται να αλλάζουν κάθε δύο περίπου εβδομάδες, δεν είναι απαραίτητες και οι συναντήσεις με τον ορθοδοντικό κάθε φορά. Ο ορθοδοντικός χρειάζεται να βλέπει τον ασθενή ανά διαστήματα για να ελέγχει την πρόοδο. Επιπλέον, οι συναντήσεις αυτές είναι πολύ σύντομες και μπορούν να κανονιστούν με μεγάλη ευελιξία.

Μύθος #4: Οι νάρθηκες εμποδίζουν την ομιλία

Ορισμένοι αναφέρουν ότι χρειάζονται ένα χρονικό διάστημα προσαρμογής μετά από την έναρξη της θεραπείας. Ωστόσο, μετά από λίγες ημέρες, η γλώσσα συνηθίζει στην αίσθηση που δημιουργούν οι νάρθηκες, και η ομιλία επιστρέφει στα κανονικά.

Μύθος #5: Η θεραπεία διαρκεί περισσότερο από ό,τι με τα παραδοσιακά σιδεράκια

Το χρονικό διάστημα που χρειάζεται για να αποκτήσεις ένα αρμονικό χαμόγελο καθορίζεται από την αρχική θέση των δοντιών σου και το είδος των παρεμβάσεων που απαιτούνται. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η μέθοδος Invisalign έχει γρηγορότερα αποτελέσματα σε σχέση με τα παραδοσιακά σιδεράκια.

Μύθος #6: Οι νάρθηκες βρομίζουν πολύ γρήγορα

Οι νάρθηκες Invisalign δεν έχουν δημιουργηθεί για να φοριούνται κατά τη διάρκεια του φαγητού. Ακολουθώντας τις οδηγίες χρήσης και καθαρίζοντας τα δόντια κάθε φορά πριν τους φορέσεις ξανά, οι νάρθηκες μένουν σαν καινούριοι. Φυσικά, μπορείς να τους καθαρίσεις με μια μαλακή οδοντόβουρτσα, για να βοηθήσεις την εμφάνισή τους. Σε κάθε περίπτωση, οι νάρθηκες έχουν σχεδιαστεί για να φοριούνται για δύο περίπου εβδομάδες μόνο, οπότε, όταν ακολουθείται πιστά το σχέδιο θεραπείας, οι συσκευές δεν προλαβαίνουν να λερωθούν.

Μύθος #7: Η μέθοδος δεν κάνει για την περίπτωσή σου

Ο μόνος τρόπος για να μάθεις αν η μέθοδος Invisalign ταιριάζει στην περίπτωσή σου είναι να επισκεφτείς έναν ειδικευμένο σε αυτή τη μέθοδο ορθοδοντικό. Ως πιστοποιημένος ορθοδοντικός και ο πρώτος που έφερε τη μέθοδο Invisalign στη Θεσσαλονίκη θα χαρώ να τα πούμε από κοντά, προκειμένου να συζητήσουμε όλα τα ερωτήματα που πιθανόν να έχεις σχετικά με τη συγκεκριμένη μέθοδο και να σχεδιάσουμε μαζί τη θεραπεία που θα σου προσφέρει το χαμόγελο που ταιριάζει στο πρόσωπό σου. Σε αυτό θα σε βοηθήσει και το iTero, ο τρισδιάστατος ψηφιακός ενδοστοματικός σαρωτής laser, που πρώτο το ιατρείο μας έφερε στη Θεσσαλονίκη το 2016.

Στοιχεία επικοινωνίας
Αλέξανδρος Μούλλας
Αλεξ. Σβώλου 2 (Πρώην Πρ. Νικολάου) Θεσ/νίκη
Τηλ.: 2310 220 873
Fax: 2310 220 873
email: alexandros.moullas@gmail.com

Comments are closed here.

Κλείστε το ραντεβού σας

Πείτε μας πότε θέλετε να σας δούμε

Call Us 2310220873