Ειδικός Ορθοδοντικός Θεσσαλονίκης

Τα πλεονεκτήματα της ορθοδοντικής θεραπείας για ενήλικες

Η ορθοδοντική δεν είναι μόνο για εφήβους. Αυτό είναι κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι, πλέον, τουλάχιστον 1 στους 5 ανθρώπους που επισκέπτονται έναν ορθοδοντικό είναι ενήλικας, ενώ ο αριθμός αυτός αυξάνεται καθώς όλο και περισσότεροι ενήλικες αντιλαμβάνονται τη σπουδαιότητα που έχει η στοματική υγεία και επιθυμούν να αποκτήσουν ένα αρμονικό χαμόγελο.

Οι συνηθέστεροι λόγοι για τους οποίους ένας ενήλικας αποφασίζει να ξεκινήσει ορθοδοντική θεραπεία.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ένας ενήλικας αποφασίζει να ξεκινήσει ορθοδοντική θεραπεία. Κάποιοι από αυτούς είναι: η επιθυμία για ένα χαμόγελο γεμάτο υγεία και αυτοπεποίθηση, ο ασυνήθιστος πόνος που μπορεί να προκαλέσουν τα στραβά δόντια, η κακή σύγκλειση που προκαλεί πρόβλημα στη συναρμογή των δοντιών της άνω και της κάτω γνάθου, τα αραιά ή συνωστισμένα δόντια, που μπορούν να προκαλέσουν ουλίτιδα ή τερηδόνα.

Οι επιλογές που έχουν οι ενήλικες για ορθοδοντική θεραπεία

Για πολλούς ενήλικες, η ιδέα ότι θα φορέσουν μεταλλικά σιδεράκια είναι αρκετή για να τους αποθαρρύνει από το να αναζητήσουν ορθοδοντική θεραπεία. Σήμερα, η ορθοδοντική για ενήλικες προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από συσκευές και μεθόδους, όπως η μέθοδος με τους αόρατους νάρθηκες Invisalign, που μπορούν να προσφέρουν μια εξατομικευμένη και άνετη θεραπεία με εγγυημένο αποτέλεσμα.

Η διαφορά ανάμεσα στην ορθοδοντική ενηλίκων και την ορθοδοντική για παιδιά.

Η βασική διαφορά ανάμεσα στη θεραπεία ενηλίκων και στη θεραπεία παιδιών είναι ότι στη δεύτερη κατηγορία τα οστά της γνάθου βρίσκονται ακόμα σε ανάπτυξη. Στους ενήλικες, τα οστά αυτά έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία ανάπυξής τους, γεγονός που σημαίνει ότι ενδέχεται να υπάρχει ανάγκη ορθογναθικής θεραπείας για την ευθυγράμμιση των γνάθων.

Υπάρχουν όμως και άλλες διαφορές, όπως: η περιοδοντίτιδα, η απώλεια οστού ή η υφίζιση των ούλων. Για παράδειγμα, οι ενήλικες έχουν πιο πολλές πιθανότητες να εμφανίσουν απώλεια οστού λόγω ουλίτιδας ή υφίζηση των ούλων ή προχωρημένη περιοδοντίτιδα. Οι ασθενείς που έχουν πιο ευθυγραμμισμένα δόντια έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν παθήσεις των ούλων.

Η ελλιπής ορθοδοντική θεραπεία κατά την εφηβεία είναι ένας ακόμη συχνός λόγος για τον οποίο πολλοί ενήλικες αποφασίζουν να ξεκινήσουν να επισκέπτονται ορθοδοντικό. Είναι αλήθεια ότι πολλοί ενήλικες έχουν ξεκινήσει ορθοδοντική θεραπεία κατά την παιδική ηλικία ή την εφηβεία, αλλά για οποιονδήποτε λόγο την διέκοψαν. Συνέπεια αυτής της μερικής θεραπείας είναι η επιθυμία να συνεχίσουν την ορθοδοντική θεραπεία που θα τους βοηθήσει να αποκτήσουν το αρμονικό χαμόγελο που πάντα επιθυμούσαν.

Η απώλεια ή η φθορά των δοντιών που επέρχεται με τον χρόνο είναι ένας ακόμα λόγος για τον οποίο ορισμένοι αποφασίζουν να ξεκινήσουν ορθοδοντική θεραπεία κατά την ενήλικη ζωή τους. Με τον χρόνο, τα δόντια μπορεί να μετακινηθούν ή να φθαρούν, με αποτέλεσμα να πάρουν θέσεις που μόνο με την ορθοδοντική θεραπεία μπορούν να διορθωθούν. Για παράδειγμα, τα δόντια που χάνονται ενδέχεται να προκαλέσουν τη μετακίνηση άλλων δοντιών, οδηγώντας σε πιθανή ουλίτιδα ή κακή σύγκλειση.

Εμείς, φυσικά, γνωρίζουμε τις διαφορετικές ανάγκες και τα διαφορετικά επίπεδα φροντίδας και προσοχής που απαιτούνται ανάμεσα σε ανήλικους και ενήλικους ασθενείς. Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι στο ιατρείο μας είμαστε σε θέση να συνεργαστούμε στενά μαζί σου, ώστε να σου προσφέρουμε όλες τις δυνατότητες και να σχεδιάσουμε μια θεραπεία που ταιριάζει στις ανάγκες σου.

Γιατί θα πρέπει να εξετάσεις το ενδεχόμενο να ξεκινήσεις ορθοδοντική θεραπεία;

Το στόμα που μένει χωρίς την κατάλληλη θεραπεία μπορεί να γίνει χειρότερο. Η μη έγκαιρη εφαρμογή της κατάλληλης θεραπείας μπορεί να οδηγήσει σε μακροχρόνια προβλήματα που θα κοστίσουν περισσότερο στο μέλλον. Υγιή δόντια είναι τα ίσια δόντια, ενώ τα δόντια που έχουν ευθυγραμμιστεί είναι πιο εύκολο να διατηρηθούν καθαρά με το απλό καθημερινό βούρτσισμα και τη χρήση οδοντικού νήματος. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και άλλων προβλημάτων υγείας. Από την άλλη, ένα όμορφο χαμόγελο προσφέρει αυτοπεποίθηση, αλλά και καλύτερη ποιότητα ζωής συνολικά.

Εάν θέλεις να μάθεις περισσότερα σχετικά με τα πλεονεκτήματα της ορθοδοντικής θεραπείας για ενήλικες, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας για να προγραμματίσουμε ένα ραντεβού.

Στοιχεία επικοινωνίας
Αλέξανδρος Μούλλας
Αλεξ. Σβώλου 2 (Πρώην Πρ. Νικολάου) Θεσ/νίκη
Τηλ.: 2310 220 873
Fax: 2310 220 873
email: alexandros.moullas@gmail.com

Comments are closed here.

Κλείστε το ραντεβού σας

Πείτε μας πότε θέλετε να σας δούμε

Call Us 2310220873