Ειδικός Ορθοδοντικός Θεσσαλονίκης

10 πράγματα που θα πρέπει να γνωρίζει ένας γονιός σχετικά με το Invisalign Teen

1. Τι είναι το Invisalign Teen;
Η μέθοδος ορθοδοντικής θεραπείας Invisalign Teen χρησιμοποιεί μια σειρά από διάφανα, αποσπώμενα μασελάκια, τα οποία κατασκευάζονται ειδικά για την οδοντοστοιχία του κάθε εφήβου, με στόχο την ευθυγράμμιση των δοντιών. Ο έφηβος απλώς φοράει στα δόντια του ένα μασελάκι, το οποίο αλλάζει κάθε 2 εβδομάδες με ένα καινούριο. Σταδιακά, τα δόντια μετακινούνται προς την επιθυμητή θέση, έως ότου ο έφηβος αποκτήσει ένα όμορφο και υγιές χαμόγελο.

2. Είναι η μέθοδος Invisalign το ίδιο αποτελεσματική με τα παραδοσιακά σιδεράκια;

Εφόσον είναι κατάλληλα για τα συγκεκριμένα ορθοδοντικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν και με δεδομένο ότι ο έφηβος ακολουθεί τις συμβουλές του ορθοδοντικού, η μέθοδος Invisalign Teen είναι εξίσου αποτελεσματική με τα παραδοσιακά σιδεράκια.

3. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα που έχει η μέθοδος Invisalign Teen σε σύγκριση με τα παραδοσιακά σιδεράκια;
Η μέθοδος Invisalign Teen προσφέρει μια σειρά από πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τα παραδοσιακά σιδεράκια. Επειδή τα μασελάκια είναι αποσπώμενα, δηλαδή μπορούν να βγαίνουν όποτε χρειάζεται, το βούρτσισμα, η χρήση οδοντικού νήματος και γενικότερα η διατήρηση της σωστής στοματικής υγιεινής γίνονται πολύ πιο εύκολη υπόθεση σε σχέση με τα σιδεράκια. Επίσης, όταν ο έφηβος φοράει σιδεράκια, υπάρχουν ορισμένες τροφές που δεν πρέπει να τρώει. Με τη μέθοδο Invisalign δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Ο έφηβος μπορεί επίσης να ασχοληθεί με όποιο άθλημα επιθυμεί χωρίς να φοβάται τυχόν τραυματισμούς ή να παίξει όποιο μουσικό όργανο του αρέσει, χωρίς τα σιδεράκια να σταθούν εμπόδιο.

4. Για ποιους είναι κατάλληλη η μέθοδος Invisalign Teen;
Η μέθοδος Invisalign μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε εφήβους στους οποίους έχει ολοκληρωθεί η ανατολή των μόνιμων δοντιών, όσο και σε αυτούς στους οποίους η διαδικασία αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί. Το συνηθισμένο ηλιακό εύρος κειμένεται από τα 10 έως τα 19 έτη.

5. Πόσο διαρκεί η θεραπεία με τη μέθοδο Invisalign Teen;
Ο μέσος χρόνος ολοκλήρωσης της θεραπείας είναι περίπου ο ίδιος με αυτόν που απαιτείται για τα παραδοσιακά σιδεράκια, ωστόσο η πραγματική διάρκεια της θεραπείας για τον κάθε έφηβο καθορίζεται από τη σοβαρότητα της κατάστασής του και προσδιορίζεται από τον ορθοδοντικό.

6. Είναι η μέθοδος Invisalign Teen πιο ακριβή σε σύγκριση με τα σιδεράκια;
Οι τιμές για τη μέθοδο Invisalign Teen ποικίλουν ανάλογα με το ιατρείο, αλλά και ανάλογα με τη σοβαρότητα των ορθοδοντικών προβλημάτων. Σε γενικές γραμμές, το κόστος δεν ξεπερνάει κατά πολύ αυτό που απαιτείται για τα παραδοσιακά σιδεράκια.

7. Χρειάζεται ο έφηβος να φοράει τα μασελάκια Invisalign συνεχώς;
Τα μασελάκια Invisalign Teen είναι περισσότερο αποτελεσματικά όταν φοριούνται από 20 έως 22 ώρες την ημέρα. Όσο περισσότερο τα φοράει κανείς, τόσο πιο επιτυχημένη είναι η θεραπεία. Προκειμένου να είναι εύκολο να ελεγχθεί το κατά πόσο γίνεται σωστή χρήση, κάθε μασελάκι διαθέτει ενσωματωμένο δείκτη, που επιτρέπει στον ορθοδοντικό να παρακολουθήσει τον χρόνο που ο έφηβος το φοράει.

8. Τι συμβαίνει αν χαθεί ένα μασελάκι;
Οι έφηβοι συχνά μπορούν να γίνουν απρόσεκτοι. Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, γιατί η Invisalign Teen προσφέρει 6 ανταλλακτικά μασελάκια δωρεάν.

9. Πόσος είναι ο χρόνος που θα χρειαστεί για τις επισκέψεις στον ορθοδοντικό;
Με τη μέθοδο Invisalign Teen συχνά ο έφηβος χρειάζεται να περάσει λιγότερο χρόνο στην καρέκλα του ορθοδοντικού σε σύγκριση με τα παραδοσιακά σιδεράκια. Μετά το αρχικό ραντεβού, οι επαναληπτικές επισκέψεις συνήθως διαρκούν 5 με 10 λεπτά, ενώ προγραμματίζονται κάθε 4 με 6 εβδομάδες.

10. Η μέθοδος Invisalign Teen καλύπτεται από το ασφαλιστικό μου ταμείο;
Εφόσον η ασφάλειά σας καλύπτει ορθοδοντική θεραπεία, τότε καλύπτει και τη μέθοδο Invisalign Teen.

Ως πιστοποιημένος ορθοδοντικός και ο πρώτος που έφερε τη μέθοδο Invisalign στη Θεσσαλονίκη θα χαρώ να τα πούμε από κοντά, προκειμένου να συζητήσουμε όλα τα ερωτήματα που πιθανόν να έχεις σχετικά με τη συγκεκριμένη μέθοδο και να σχεδιάσουμε μαζί τη θεραπεία που θα προσφέρει στον έφηβό σου το χαμόγελο που ταιριάζει στο πρόσωπό του.

Στοιχεία επικοινωνίας

Αλέξανδρος Μούλλας
Αλεξ. Σβώλου 2 (Πρώην Πρ. Νικολάου) Θεσ/νίκη
Τηλ.: 2310 220 873
Fax: 2310 220 873
email: alexandros.moullas@gmail.gr

Comments are closed here.

Κλείστε το ραντεβού σας

Πείτε μας πότε θέλετε να σας δούμε

Call Us 2310220873