Ειδικός Ορθοδοντικός Θεσσαλονίκης

Στην κατασκήνωση με σιδεράκια για πρώτη φορά

Δεν έχει σημασία αν είναι η πρώτη φορά που πηγαίνεις την κατασκήνωση, η δεύτερη ή η πέμπτη, εάν είναι η πρώτη φορά που θα φοράς σιδεράκια, θα πρέπει να ακολουθήσεις κάποιες συγκεκριμένες οδηγίες για όσο διάστημα θα περάσεις στην εξοχή.

Ευτυχώς, εκτός από τα σιδεράκια που ήδη θα φοράς, δεν θα χρειαστείς πολλά πράγματα μαζί σου, ίσως μία επιπλέον οδοντόβουρτσα, σε περίπτωση που χάσεις ή χαλάσεις την πρώτη. Αυτό που θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι οι συμβουλές του ορθοδοντικού σου. Αυτές θα σε βοηθήσουν να είσαι ασφαλής και να μπορέσεις να διασκεδάσεις όσο χρόνο περάσεις στην κατασκήνωση.

Τα βήματα που χρειάζεται να ακολουθήσεις είναι απλά και περιλαμβάνουν πράγματα πρέπει να κάνεις και πράγματα που πρέπει να μην κάνεις.

Θυμήσου επομένως:

  • Να βουρτσίζεις σχολαστικά τα δόντια σου 3 φορές την ημέρα χρησιμοποιώντας μαλακή οδοντόβουρτσα, ώστε να διατηρείς ούλα, σιδεράκια και δόντια λαμπερά.
  • Να χρησιμοποιείς μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας και να βουρτσίζεις αργά το κάθε δόντι με κυκλικές κινήσεις.
  • Να βουρτσίζεις τη γλώσσα και τον ουρανίσκο σου.

Περισσότερα σχετικά με τη στοματική υγιεινή, εδώ.

Φυσικά, τα πράγματα που πρέπει να προσέχεις όσο είσαι στην πόλη, θα πρέπει να θυμάσαι να τα αποφεύγεις όσο διάστημα είσαι και στην κατασκήνωση. Γνωρίζεις φυσικά ότι κάποιες τροφές είναι πιο κατάλληλες από άλλες, ενώ κάποιες άλλες είναι εντελώς ακατάλληλες και, για το διάστημα που φοράς σιδεράκια, απαγορευμένες.

Οι «απαγορευμένες» τροφές είναι πιθανό να χαλαρώσουν, να λυγίζουν ή και να καταστρέψουν τελείως τα σιδεράκια σου. Είναι μάλιστα πιθανό να διαπιστώσεις το πρόβλημα ώρες ή και μέρες αργότερα. Αν τα σιδεράκια σου χαλαρώσουν ή σπάσουν, θα χρειαστούν επιδιόρθωση και αυτό είναι κάτι που μπορεί να χαλάσει την απόλαυση των διακοπών.

Απόφυγε λοιπόν χωρίς δεύτερη σκέψη:

  • παγάκια
  • παϊδάκια ή οποιοδήποτε είδος κρέατος με κόκαλο
  • κάθε είδους ξηρούς καρπούς
  • κόρα της πίτσας
  • γλειφιτζούρια
  • ποπ κορν
  • πατατάκια και γαριδάκια
  • τσίχλες και ζαχαρωτά
  • σκληρά κουλουράκια και γλυκίσματα.

Τα σκληρά φρούτα και λαχανικά, όταν τρώγονται ωμά, μπορεί και αυτά να προκαλέσουν προβλήματα. Μπορείς να απολαύσεις άφοβα τη γεύση τους και να πάρεις τις βιταμίνες, που έχεις πολύ ανάγκη το καλοκαίρι, αν τα κόψεις σε μικρά κομμάτια.

Φυσικά, τα ζυμαρικά, ο πουρές ή άλλες μαλακές τροφές, όπως ο αρακάς και όλα τα καλοκαιρινά λαδερά είναι κάποια από τα φαγητά που δε θα σε δυσκολέψουν, ενώ τα μεσημέρια με τους φίλους σου, μπορείς να χαλαρώσεις με ένα παγωτό. Αρκεί να μην ξεχάσεις να πλύνεις τα δόντια σου μετά από λίγο.

Περισσότερα σχετικά με τις τροφές που πρέπει να αποφεύγεις, εδώ.

Φυσικά, επειδή η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη, θα πρέπει να φροντίσεις ώστε τα σιδεράκια σου να βρίσκονται πάντα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και να αποφεύγεις τα ατυχήματα. Στο παιχνίδι, λοιπόν, και σε οποιαδήποτε έντονη δραστηριότητα να φοράς πάντα το ειδικό προστατευτικό μασελάκι, όπως όλοι οι μεγάλοι αθλητές!

Περισσότερα για τα διαφορετικά μασελάκια και το πώς αυτά σε προστατεύουν, εδώ.

Σε κάθε περίπτωση, το ιδανικό είναι να επισκεφτείς τον ορθοδοντικό σου πριν από την αναχώρησή σου για να προγραμματίσεις την επόμενη επίσκεψη αμέσως μετά την επιστροφή σου. Ο γιατρός σου θα είναι εκεί όταν θα επιστρέψεις, να ακούσει πόσο ωραία πέρασες στην κατασκήνωση και να σε βοηθήσει για την ομαλή εξέλιξη της ορθοδοντικής θεραπείας σου.

Εάν έχεις περισσότερες απορίες σχετικά με το πώς φροντίζεις τα σιδεράκια σου κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, θα χαρώ να τις συζητήσουμε από κοντά.

Στοιχεία επικοινωνίας

Αλέξανδρος Μούλλας

Αλεξ. Σβώλου 2 (Πρώην Πρ. Νικολάου) Θεσ/νίκη

Τηλ.: 2310 220 873

Fax: 2310 220 873

email: alexandros.moullas@gmail.com

Comments are closed here.

Κλείστε το ραντεβού σας

Πείτε μας πότε θέλετε να σας δούμε

Call Us 2310220873