Ειδικός Ορθοδοντικός Θεσσαλονίκης

Πώς τοποθετούνται τα σιδεράκια;

Τα σιδεράκια είναι μια μέθοδος ορθοδοντικής θεραπείας που βοηθάει τον ορθοδοντικό να πετύχει την ευθυγράμμιση των δοντιών και τη δημιουργία ενός αρμονικού χαμόγελου. Αυτό το γνωρίζεις. Αυτό που δεν γνωρίζεις, όμως, είναι τι θα πρέπει να περιμένεις την πρώτη ημέρα που ο ορθοδοντικός θα τοποθετήσει τον μηχανισμό. Είναι φυσιολογικό να έχεις πολλές απορίες σχετικά με τη διαδικασία αυτή. Τα πράγματα όμως είναι αρκετά πιο απλά, από ό,τι, ίσως, φαντάζεσαι.

Όπως πάντα, η αρχή είναι και η πιο δύσκολη. Η χρονική στιγμή στην οποία χρειάζεται εσύ ή το παιδί να προσαρμοστείτε σε μια καινούρια κατάσταση. Η προσαρμογή αυτή, ωστόσο, έρχεται πολύ γρήγορα. Όσο και η ανταμοιβή: ένα αρμονικό και υγιές χαμόγελο.

Στη συνέχεια, θα προσπαθήσω να απαντήσω σε ορισμένες από τις πιο συνηθισμένες απορίες:

Πόσο διαρκεί η διαδικασία τοποθέτησης;
Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα σιδεράκια τοποθετούνται μέσα σε 1-2 ώρες.

Τι ακριβώς κάνει ο ορθοδοντικός;
Πρώτα, ο ορθοδοντικός καθαρίζει και στεγνώνει προσεκτικά τα δόντια. Στη συνέχεια, τοποθετεί την ειδική κόλλα στα δόντια και προσαρμόζει επάνω σε αυτή τα άγκιστρα. Τέλος, γίνεται η τοποθέτηση του συρμάτινου τόξου, το οποίο ασφαλίζεται στα άγκιστρα με τις ειδικές ελαστικές περιδέσεις.

Αυτό το σύντομο βίντεο θα σου δώσει μια εικόνα της διαδικασίας με την οποία τοποθετούνται τα σιδεράκια

Πονάει; Για πόσο καιρό;
Η τοποθέτηση του μηχανισμού δεν προκαλεί πόνο, ωστόσο σύντομα θα αρχίσεις να νιώθεις μια ελαφριά πίεση στα δόντια και ένα πρήξιμο στα ούλα. Η αίσθηση αυτή θα κρατήσει για περίπου μια εβδομάδα.

Πόσο καιρό χρειάζεται να συνηθίσει κανείς τα σιδεράκια;
Οι περισσότεροι έχουν συνηθίσει τα σιδεράκια τους πριν περάσει ένας μήνας, ενώ πολύ σύντομα δεν νιώθουν καμιά διαφορά στο στόμα τους. Ωστόσο, δεν είναι ασυνήθιστο να νιώσεις έναν ελαφρύ πόνο κατά καιρούς. Ο πόνος αυτός φεύγει πολύ γρήγορα. Σε κάθε περίπτωση ένα συνηθισμένο παυσίπονο είναι παραπάνω από αρκετό για να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις το αίσθημα αυτό.

Εάν έχεις περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με το πώς τοποθετούνται τα σιδεράκια, θα χαρώ να τις συζητήσουμε από κοντά. Είναι σίγουρο ότι θα πρέπει να μην έχεις καμία απορία σχετικά με τη διαδικασία, τα πλεονεκτήματα και τα αποτελέσματά της, όταν θα αποφασίσεις να προχωρήσεις σε αυτή.

Στοιχεία επικοινωνίας

Αλέξανδρος Μούλλας

Αλεξ. Σβώλου 2 (Πρώην Πρ. Νικολάου) Θεσ/νίκη
Τηλ.: 2310 220 873
Fax: 2310 220 873
email: alexandros.moullas@gmail.com

Comments are closed here.

Κλείστε το ραντεβού σας

Πείτε μας πότε θέλετε να σας δούμε

Call Us 2310220873