Ειδικός Ορθοδοντικός Θεσσαλονίκης

5 μύθοι σχετικά με τη μέθοδο INVISALIGN

Σε σύγκριση με τα παραδοσιακά σιδεράκια, η ορθοδοντική μέθοδος Invisalign είναι ένα νέο προϊόν και, για τον λόγο αυτό, σχετικά άγνωστο ως προς τον τρόπο που λειτουργεί και τα αποτελέσματά του. Πολλοί ασθενείς, δηλαδή, δεν γνωρίζουν τι περιλαμβάνει η όλη διαδικασία ή δεν έχουν ακριβή εικόνα σχετικά με το κόστος της μεθόδου ή την αποτελεσματικότητά της. Ακολουθούν ορισμένοι από τους πιο συχνούς μύθους που ισχύουν για τη μέθοδο Invisalign, τους οποίους θα χαρώ πολύ να συζητήσουμε, ώστε να αποκτήσεις μια καλύτερη άποψη για το πώς μπορεί να σε βοηθήσει να αποκτήσεις το χαμόγελο που επιθυμείς.

Μύθος #1: Η μέθοδος Invisalign δεν είναι τόσο αποτελεσματική όσο τα παραδοσιακά σιδεράκια

Για αυτόν που δεν γνωρίζει καλά, οι νάρθηκες που χρησιμοποιούνται στη μέθοδο Invisalign μοιάζουν πιο ασταθείς σε σχέση με τα παραδοσιακά σιδεράκια. Ωστόσο, στα χέρια ενός έμπειρου ορθοδοντικού, η μέθοδος Invisalign μπορεί να είναι εξίσου, εάν όχι περισσότερο, αποτελεσματική. Είναι αλήθεια ότι οι αόρατοι νάρθηκες Invisalign λειτουργούν διαφορετικά σε σχέση με τα σιδεράκια, μπορούν όμως να οδηγήσουν με ασφάλεια στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μύθος #2: Η μέθοδος Invisalign είναι πιο ακριβή σε σχέση με τα σιδεράκια

Είναι αλήθεια ότι το κόστος για τους νάρθηκες Invisalign μπορεί να είναι κάπως υψηλό. Ωστόσο, με τον καιρό το κόστος αυτό γίνεται σταδιακά πιο προσιτό. Συνολικά, η θεραπεία με νάρθηκες Invisalign δεν κοστίζει πολύ περισσότερο σε σχέση με τα παραδοσιακά σιδεράκια. Επιπλέον, μπορούμε μαζί να σχεδιάσουμε ένα ρεαλιστικό πλάνο αποπληρωμής που θα σε βοηθήσει να αντεπεξέλθεις με μεγαλύτερη ευκολία απέναντι στο συνολικό κόστος.

Μύθος #3: Οι νάρθηκες Invisalign είναι απλώς μια εναλλακτική στα σιδεράκια

Είναι αλήθεια πως τα σιδεράκια ή τα μασελάκια της μεθόδου Invisalign δεν είναι το ίδιο κατάλληλα για όλους. Ανάλογα με το ορθοδοντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζεις, μπορεί η μία μέθοδος να είναι καταλληλότερη από την άλλη, ή ακόμα η ιδανική λύση να είναι ένας συνδυασμός των δύο. Η καταλληλότερη θεραπεία επιλέγεται ανάλογα με το είδος και τη σοβαρότητα του προβλήματος, αλλά και το χρονικό πλαίσιο που διαθέτουμε ώστε να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μύθος #4: Η μέθοδος Invisalign προϋποθέτει περισσότερη συντήρηση

Οι νάρθηκες Invisalign είναι μηχανισμοί υψηλής ακρίβειας. Ορισμένοι πιστεύουν ότι χρειάζονται πολλά ραντεβού προκειμένου να τοποθετηθούν σωστά. Στην ουσία, με τον σωστό προγραμματισμό, θα χρειάζεται περίπου ένα ραντεβού τον μήνα προκειμένου να ελέγχουμε την πορεία της θεραπείας και να προχωράμε στον επόμενο νάρθηκα.

Μύθος #5: Οι νάρθηκες Invisalign μπορούν να εφαρμοστούν από οποιονδήποτε ορθοδοντικό

Με μια πρώτη ματιά, οι νάρθηκες Invisalign μοιάζουν να απαιτούν λιγότερη δουλειά σε σχέση με τα παραδοσιακά σιδεράκια. Ωστόσο, οι νάρθηκες αυτοί δεν είναι ένα απλό κομμάτι πλαστικό. Απαιτούν μεγάλη ακρίβεια προκειμένου να εφαρμόσουν σωστά και θα πρέπει να σχεδιαστούν από έναν ορθοδοντικό που διαθέτει ειδική εκπαίδευση. Ως ο πρώτος ορθοδοντικός που έφερε τη συγκεκριμένη μέθοδο στη Θεσσαλονίκη το 2002 και με τη συνεχή επιμόρφωση και παρακολούθηση σεμιναρίων στην Αμερική, Ευρώπη και στην Ελλάδα έχω εξελιχθεί επιστημονικά κατέχοντας πλέον το υψηλότερο επίπεδο κλινικής εμπειρίας στην Ελλάδα (PLATINUM ELITE) . Έτσι είμαι σε θέση να εγγυηθώ ότι το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που επιθυμείς.

Σε κάθε περίπτωση, θα χαρώ να τα πούμε από κοντά, προκειμένου να συζητήσουμε όλα τα ζητήματα που σε απασχολούν και να σχεδιάσουμε μαζί τη θεραπεία που θα σου προσφέρει το χαμόγελο που ταιριάζει στο πρόσωπό σου.

Στοιχεία επικοινωνίας

Αλέξανδρος Μούλλας

Αλεξ. Σβώλου 2 (Πρώην Πρ. Νικολάου) Θεσ/νίκη
Τηλ.: 2310 220 873
Fax: 2310 220 873
email: alexandros.moullas@gmail.com

Comments are closed here.

Κλείστε το ραντεβού σας

Πείτε μας πότε θέλετε να σας δούμε

Call Us 2310220873