Ειδικός Ορθοδοντικός Θεσσαλονίκης

Σιδεράκια ή Invisalign; Ποια θεραπεία να επιλέξεις;

Εάν σκέφτεσαι ότι ήρθε η ώρα να αποκτήσεις το χαμόγελο που πάντα επιθυμούσες, είναι πιθανόν να γνωρίζεις ότι, για την ευθυγράμμιση των δοντιών σου υπάρχουν δύο πιθανές λύσεις, τα κλασικά σιδεράκια και το σύστημα με τους αόρατους νάρθηκες Invisalign. Έχεις όμως και πολλά ερωτηματικά: Ποια από τις δύο μεθόδους είναι πιο αποτελεσματική; Ποια είναι πιο κατάλληλη να αντιμετωπίσει τα ορθοδοντικά σου προβλήματα και ποια ταιριάζει καλύτερα στον τρόπο ζωής σου; Σε κάθε περίπτωση, αυτό που θέλεις είναι η θεραπεία σου να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά. Οπότε, είναι καιρός για μερικές απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά.

Σιδεράκια ή Invisalign; Ας δούμε τα βασικά.

Κατ’ αρχάς, τόσο τα σιδεράκια όσο και το σύστημα Invisalign έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την ευθυγράμμιση των δοντιών και τη δημιουργία ενός υγειούς και αρμονικού χαμόγελου. Ενώ τα σιδεράκια είναι η πιο γνωστή και παλιά μέθοδος, το σύστημα Invisalign είναι ένα σύστημα που δημιουργήθηκε μόλις το 1999.

Τα σιδεράκια αποτελούνται από σύρματα και άγκιστρα που προσκολλώνται στα δόντια. Σήμερα, τόσο η ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται όσο και τα χρώματά τους έχουν ως στόχο να συνδυάσουν την αποτελεσματικότητα με την υψηλή αισθητική.

Από την άλλη πλευρά, το Invisalign, έχει σχεδιαστεί ώστε να σου προσφέρει μια αόρατη θεραπεία. Αυτό επιτυγχάνεται με μια σειρά από αόρατα μασελάκια, τα οποία σχεδιάζονται ειδικά για το δικό σου στόμα και σε βοηθούν να ευθυγραμμίσεις τα δόντια σου ανώδυνα και, κυρίως, χωρίς να το γνωρίζει κανείς.

Ποια όμως είναι η καταλληλότερη θεραπεία για σένα; Τα σιδεράκια ή οι αόρατοι νάρθηκες Invisalign;

Και οι δύο μέθοδοι είναι αποτελεσματικές και κατάλληλες να σου προσφέρουν το χαμόγελο που επιθυμείς. Τα σιδεράκια είναι η κλασική μέθοδος που όλοι γνωρίζουμε, η οποία βελτιώνεται συνεχώς χάρη στην πρόοδο της τεχνολογίας. Το Invisalign αν και είναι καινούρια μέθοδος, έχει ήδη δώσει εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Η πρώτη μέθοδος θα σου θέσει κάποιους περιορισμούς, ενώ η δεύτερη προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία, καθώς οι νάρθηκες αφαιρούνται. Επίσης, αν σε προβληματίζει ο τρόπος με τον οποίο τα σιδεράκια θα επηρεάσουν την εμφάνισή σου, οι αόρατοι νάρθηκες Invisalign είναι η θεραπεία που θα σε κάνει να αισθανθείς μεγαλύτερη ασφάλεια. Είναι, όμως, και η θεραπεία που έχει το μεγαλύτερο κόστος.

Γενικά, δεν υπάρχει καλύτερη ή χειρότερη μέθοδος ευθυγράμμισης των δοντιών, αλλά λιγότερο ή περισσότερο κατάλληλη σε σχέση με το πρόβλημά σου, τον τρόπο ζωής ή τις ανάγκες σου.

Εάν πιστεύεις ότι ήρθε η στιγμή να αποκτήσεις ένα υγιές και αρμονικό χαμόγελο, θα χαρώ να επικοινωνήσεις μαζί μου για να συζητήσουμε από κοντά τις δυνατότητες που έχεις για μια θεραπεία που θα σου χαρίσει το επιθυμητό αποτέλεσμα στο συντομότερο δυνατό διάστημα.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Αλέξανδρος Θ. Μούλλας D.D.S., M.S.D., Ph.D.

Αλεξ. Σβώλου 2 (Πρώην Πρ. Νικολάου) Θεσ/νίκη

Τηλ.: 2310 220 873

Fax: 2310 220 873

email: alexandros.moullas@gmail.com

Comments are closed here.

Κλείστε το ραντεβού σας

Πείτε μας πότε θέλετε να σας δούμε

Call Us 2310220873