Ειδικός Ορθοδοντικός Θεσσαλονίκης

Ορθοδοντικός ή οδοντίατρος, υπάρχει διαφορά;

Απορείς ποιον γιατρό να δεις;

Ορθοδοντικό ή οδοντίατρο;

Λοιπόν, εξαρτάται από το πρόβλημα που έχεις και από τη θεραπεία που χρειάζεσαι.

Τόσο οι ορθοδοντικοί όσο και οι οδοντίατροι παίζουν έναν πολύτιμο ρόλο στη διατήρηση της υγείας και της ομορφιάς του στόματός σου. Ωστόσο, ενώ ένας οδοντίατρος μπορεί να θεραπεύσει και να διαγνώσει προβλήματα και ασθένειες που μπορούν να προσβάλουν τα δόντια και τα ούλα σου, ο ορθοδοντικός είναι ένας οδοντίατρος με εξειδίκευση. Αν, για παράδειγμα, είχες κάποιο πρόβλημα με την καρδιά σου, θα επισκεπτόσουν έναν γενικό παθολόγο; Κάπως έτσι, αν έχεις πρόβλημα με την ευθυγράμμιση των δοντιών σου, θα εμπιστευτείς έναν ειδικό ορθοδοντικό.

Τι ακριβώς κάνει, επομένως, ένας ορθοδοντικός;

Ένας ορθοδοντικός μπορεί να σε βοηθήσει να αποκτήσεις ίσια δόντια θεραπεύοντας μια σειρά από ανωμαλίες των δοντιών, όπως δόντια που εμφανίζουν συνωστισμό, σταυροειδή σύγκλιση, προγναθισμό κ.ά., αλλά και προβλήματα όπως η κροταφογναθική διάρθρωση ή αποφρακτική άπνοια.

Με αυτό τον τρόπο, ένας ορθοδοντικός μπορεί να σε βοηθήσει να αποκτήσεις ένα υγιές χαμόγελο γεμάτο αυτοπεποίθηση, αλλά και να αντιμετωπίσεις προβλήματα υγείας ή πόνους που μπορεί να προέρχονται από ορθοδοντικές ανωμαλίες.

Συχνά, οι ορθοδοντικοί συνεργάζονται με οδοντιάτρους προκειμένου να σου προσφέρουν ολοκληρωμένη θεραπεία. Έτσι, αν ο οδοντίατρός σου πιστεύει ότι χρειάζεσαι κάποιο είδος ορθοδοντικής θεραπείας, θα σε παραπέμψει σε ειδικό ορθοδοντικό. Αντίστροφα, αν κάποιος ορθοδοντικός θεωρήσει ότι χρειάζεσαι, πριν από την ορθοδοντική θεραπεία, π.χ., εξαγωγή κάποιου δοντιού, θα σε παραπέμψει σε οδοντίατρο.

Ποιος είναι, όμως, ο ορθοδοντικός;

Για να γίνει κάποιος ορθοδοντικός χρειάζεται, μετά την απόκτηση του πτυχίου της οδοντιατρικής να ακολουθήσει επιπλέον τρία χρόνια μεταπτυχιακών σπουδών στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Ωστόσο, ο τίτλος του ειδικού ορθοδοντικού χορηγείται από το Υπουργείο Υγείας μετά από εξετάσεις. Έτσι, δικαιούνται να φέρουν νόμιμα τον τίτλο του ειδικού ορθοδοντικού, μόνο όσοι έχουν επιτύχει στις προβλεπόμενες εξετάσεις του Υπουργείου.

Ο ορθοδοντικός είναι, επομένως, ένας εξειδικευμένος οδοντίατρος, ο οποίος διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία στη διάγνωση και τη θεραπεία ορατών και αόρατων προβλημάτων και ανωμαλιών του στόματος.

Εάν αντιμετωπίζεις κάποιο από τα παραπάνω προβλήματα, για τα οποία απαιτείται ορθοδοντική θεραπεία ή αν έχεις παιδί που έχει κλείσει τα 7, την κατάλληλη ηλικία για την πρώτη επίσκεψη σε ορθοδοντικό, θα χαρώ πολύ να επικοινωνήσεις μαζί μου για μια πρώτη συζήτηση και μια διάγνωση πιθανών ορθοδοντικών προβλημάτων.

Δείτε στο YouTube το ενημερωτικό βιντεάκι του Επαγγελματικού Συλλόγου Ορθοδοντικών Ελλάδος (ΕΣΟΕ):

Αλέξανδρος Θ. Μούλλας D.D.S., M.S.D., Ph.D.

Ειδικός ορθοδοντικός για παιδιά, εφήβους και ενήλικες,

Διδάκτορας του Αριστοτελείου Παναπιστημίου Θεσσαλονίκης

Αλεξ. Σβώλου 2 (Πρώην Πρ. Νικολάου) Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 220 873

Fax: 2310 220 873

email: alexandros.moullas@gmail.com

Comments are closed here.

Κλείστε το ραντεβού σας

Πείτε μας πότε θέλετε να σας δούμε

Call Us 2310220873