Ειδικός Ορθοδοντικός Θεσσαλονίκης

Ορθοδοντική θεραπεία για την άπνοια ύπνου

Συχνά νιώθεις σαν να πνίγεσαι στον ύπνο σου, ροχαλίζεις, ξυπνάς συχνά μέσα στη νύχτα νιώθοντας το στόμα σου ξερό. Είναι πιθανόν να είσαι άντρας, άνω των 40, μπορεί να πάσχεις από παχυσαρκία, να καπνίζεις ή να πίνεις 1-2 ποτήρια παραπάνω. Ίσως όμως και όχι, το ίδιο μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε, σε οποιαδήποτε ηλικία.

Το θέμα είναι ότι διακόπτεις συχνά τον ύπνο σου, ενώ όσο και αν κοιμάσαι, νιώθεις ότι δεν ξεκουράζεσαι, με αποτέλεσμα η μέρα σου να περνάει με ένα αίσθημα κούρασης και μόνιμης υπνηλίας. Είναι πιθανόν να πάσχεις από άπνοια ύπνου ή όπως είναι ολόκληρο το επιστημονικό της όνομα, σύνδρομο αποφρακτικής άπνοιας ύπνου. Αυτό σημαίνει ότι όταν κοιμάσαι, η αναπνοή σου σταματά, καμιά φορά έως και 20 φορές την ώρα, ενώ η έλλειψη οξυγόνου, το οποίο χρειάζεται για να τροφοδοτηθεί ο εγκέφαλος σου, σε κάνει να ξυπνάς προκειμένου να αρχίσεις ξανά τη διαδικασία της αναπνοής.

Η άπνοια ύπνου θα πρέπει να αντιμετωπίζεται άμεσα. Εκτός από την κούραση και την υπνηλία, η οποία μπορεί να έχει ιδιαίτερα αρνητικό αντίκτυπο στο σχολείο ή τη δουλειά σου, εάν μείνει χωρίς αντιμετώπιση, το πρόβλημα αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υψηλή πίεση, καρδιακή ανεπάρκεια ή και εγκεφαλικό.

Φυσικά, η θεραπεία εξαρτάται από τη σοβαρότητα της κατάστασης, όμως οι επιλογές είναι πολλές. Σε ελαφριές ή μέτριας σοβαρότητας περιπτώσεις, μάλιστα, βοήθεια μπορεί να σου προσφέρει και ο ορθοδοντικός, χάρη σε μια ειδική συσκευή άπνοιας ύπνου, η οποία κατασκευάζεται ειδικά για σένα σύμφωνα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της γνάθου και των δοντιών σου. Φορώντας τη συσκευή κατά τη διάρκεια του ύπνου διευκολύνεται η αναπνοή, καθώς η κάτω γνάθος στηρίζεται στη σωστή θέση, ώστε η αναπνευστική οδός να μένει ανεμπόδιστη. Η συσκευή αυτή εφαρμόζει τέλεια, χωρίς να δημιουργεί ερεθισμούς, σε βοηθά να αναπνεύσεις καλύτερα προσφέροντάς σου έναν άνετο ύπνο.

Εάν υποφέρεις από κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα είναι σίγουρο ότι θα πρέπει σύντομα να επισκεφτείς έναν ειδικό. Θα χαρώ να επικοινωνήσεις μαζί μου για να συζητήσουμε από κοντά τη δυνατότητα μιας λύσης που θα σου προσφέρει η ορθοδοντική θεραπεία.

Στοιχεία επικοινωνίας

Αλεξ. Σβώλου 2 (Πρώην Πρ. Νικολάου) Θεσ/νίκη
Τηλ.: 2310 220 873
Fax: 2310 220 873
email: alexandros.moullas@gmail.com

Comments are closed here.

Κλείστε το ραντεβού σας

Πείτε μας πότε θέλετε να σας δούμε

Call Us 2310220873