Ειδικός Ορθοδοντικός Θεσσαλονίκης

Τα 5 κυριότερα οφέλη από ένα όμορφο χαμόγελο

Σίγουρα γνωρίζεις ότι το να έχεις ένα όμορφο και υγιές χαμόγελο βοηθάει την εμφάνισή σου. Αυτό από μόνο του είναι κάτι που μπορεί να σε γεμίσει με ικανοποίηση. Ωστόσο, η βελτίωση της εμφάνισής σου δεν είναι το μοναδικό όφελος. Υπάρχουν τουλάχιστον 5 τρόποι με τους οποίους ένα όμορφο χαμόγελο μπορεί να σε ωφελήσει.

  1. Ένα αρμονικό χαμόγελο σε κάνει να νιώθεις πιο επιτυχημένος.

Σύμφωνα με έρευνες, άνθρωποι που χαμογελούν συχνά ζουν μια πιο ικανοποιητική ζωή, είναι πιο ευτυχισμένοι στον γάμο τους, και γενικότερα αισθάνονται περισσότερο ευχαριστημένοι με τον εαυτό τους.

  1. Ένα όμορφο χαμόγελο σε κάνει πιο ελκυστικό.

Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι των οποίων τα δόντια έχουν αρμονικά διαστήματα μεταξύ τους θεωρούνται πιο γοητευτικοί. Επιπλέον, οι ίδιες μελέτες δείχνουν ότι τα όμορφα δόντια είναι σημάδι καλής υγείας και δυνατών γονιδίων, χαρακτηριστικά τα οποία σε κάνουν πιο ελκυστικό απέναντι στους άλλους.

  1. Θα χαμογελάς περισσότερο, και αυτό θα βοηθήσει την έκκριση ενδορφινών, που σου φτιάχνουν τη διάθεση.

Εάν έχεις ένα όμορφο χαμόγελο είναι περισσότερο πιθανό να το δείχνεις πιο συχνά σε όσους συναντάς. Όταν χαμογελάς, ο εγκέφαλος εκκρίνει ενδορφίνες, χημικές ουσίες οι οποίες μας βοηθούν να νιώθουμε καλύτερα, στέλνοντας έναν χείμαρρο θετικών συναισθημάτων σε όλο μας το σώμα. Επιπλέον, οι ενδορφίνες εμποδίζουν την έκκριση της κορτιζόλης, η οποία είναι η ορμόνη του στρες. Άρα, περισσότερες ενδορφίνες σημαίνουν λιγότερο στρες.

  1. Το χαμόγελο χαμηλώνει τους σφυγμούς της καρδιάς και της αρτηριακής πίεσης.

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Psychological Science, συμπεραίνει ότι ένα χαμόγελο, ακόμα και ψεύτικο, μπορεί να χαμηλώσει τους χτύπους της καρδιάς και την αρτηριακή πίεση απέναντι σε καταστάσεις που προκαλούν στρες. Φυσικά, το χαμόγελο δεν μπορεί να γιατρέψει τυχόν χρόνια προβλήματα της καρδιάς, ωστόσο οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει την υγεία μας είναι πολύτιμο.

  1. Το χαμόγελο ενισχύει το ανοσοποιητικό σου σύστημα, γεγονός που σε κάνει πιο υγιή και ευτυχισμένο.

Όταν χαμογελάμε, το σώμα μας χαλαρώνει. Ένα χαλαρό σώμα είναι καλύτερα θωρακισμένο ενάντια στις ιώσεις, τις προσβολές από βακτήρια και γενικότερα τις ασθένειες. Επομένως, περισσότερα χαμόγελα σημαίνουν λιγότερες ασθένειες.

Είναι σίγουρο ότι το να χαμογελάς έχει πολλές θετικές επιπτώσεις στη ζωή σου, τόσο σε αισθητικό όσο και σε οργανικό επίπεδο. Το ερώτημα είναι: Έχεις το χαμόγελο που πάντα επιθυμούσες;

Εάν έχεις οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με το πώς μπορείς να αποκτήσεις το όμορφο και υγιές χαμόγελο που θα βελτιώσει τη ζωή σου ή αν θα ήθελες να προγραμματίσουμε μια επίσκεψη για να συζητήσουμε από κοντά τις δυνατότητες ορθοδοντικής θεραπείας που διαθέτεις, θα χαρώ να επικοινωνήσεις μαζί μου:

Αλέξανδρος Θ. Μούλλας D.D.S., M.S.D., Ph.D.

Ειδικός ορθοδοντικός για παιδιά και ενήλικες, Διδάκτορας του Αριστοτελείου Παναπιστημίου Θεσσαλονίκης

Αλεξ. Σβώλου 2 (Πρώην Πρ. Νικολάου) Θεσ/νίκη

Τηλ.: 2310 220 873
Fax: 2310 220 873
email: alexandros.moullas@gmail.com

Comments are closed here.

Κλείστε το ραντεβού σας

Πείτε μας πότε θέλετε να σας δούμε

Call Us 2310220873