Ειδικός Ορθοδοντικός Θεσσαλονίκης

Πώς να επιλέξεις τον σωστό ορθοδοντικό

Όταν αποφεύγεις να χαμογελάσεις ακόμα και σε στιγμές που νιώθεις μεγάλη χαρά, αν έχεις την τάση να καλύπτεις το στόμα σου με το χέρι όταν μιλάς, επειδή δεν θέλεις να φαίνονται τα στραβά σου δόντια, τότε μάλλον έχει έρθει η στιγμή να επισκεφτείς έναν ορθοδοντικό.

Ο ορθοδοντικός είναι οδοντίατρος που, μετά την απόκτηση του πτυχίου του, ακολουθεί μεταπτυχιακές σπουδές ειδίκευσης για επιπλέον τρία χρόνια τουλάχιστον σε πανεπιστημιακές κλινικές στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα, πιο συγκεκριμένα, μετά από την ολοκλήρωση των σπουδών, ο τίτλος του Ειδικού Ορθοδοντικού χορηγείται από το Υπουργείο Υγείας μετά από εξετάσεις. Έτσι, δικαιούνται να φέρουν νόμιμα τον τίτλο του Ειδικού Ορθοδοντικού, μόνο όσοι έχουν επιτύχει στις προβλεπόμενες εξετάσεις του Υπουργείου.

Όταν λοιπόν νιώσεις ότι έχει έρθει η ώρα να αποκτήσεις το χαμόγελο που σου αξίζει, ο ορθοδοντικός είναι αυτός που θα σου προσφέρει αυτή τη δυνατότητα. Και μη νομίζεις ότι η ορθοδοντική θεραπεία είναι μόνο για παιδιά. Υπολογίζεται ότι ένας στους πέντε ασθενείς ενός ορθοδοντικού είναι ενήλικας, ένα ποσοστό που συνεχώς μεγαλώνει. Για ένα όμορφο χαμόγελο ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήσεις ορθοδοντική θεραπεία. Αυτό που θα πρέπει να σε απασχολήσει δεν είναι η ηλικία σου, αλλά η επιλογή του σωστού ορθοδοντικού.

Πώς όμως επιλέγεις ορθοδοντικό; Ένας τρόπος είναι να ρωτήσεις τον οικογενειακό οδοντίατρο σου, φίλους και γνωστούς, ένας άλλος είναι να κάνεις μια έρευνα στο διαδίκτυο. Όσες πληροφορίες όμως και αν συλλέξεις με τους παραπάνω τρόπους, θα πρέπει να ελέγξεις αν ένας ορθοδοντικός είναι πράγματι ο πιο κατάλληλος να κερδίσει την εμπιστοσύνη σου και να σου προσφέρει το αποτέλεσμα που επιθυμείς.

Η πιο ασφαλής λύση είναι να έχεις κάποιες ερωτήσεις έτοιμες που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις αν ο ορθοδοντικός που έχεις απέναντί σου είναι ο κατάλληλος για σένα. Θα σου πρότεινα, για παράδειγμα, ερωτήσεις όπως οι παρακάτω:

  • Μετά από το πτυχίο της οδοντιατρικής, αποκτήσατε ειδική εκπαίδευση στην ορθοδοντική;
  • Αναλαμβάνετε μόνο ορθοδοντικές εργασίες ή κάνετε και οδοντιατρικές εργασίες, όπως, π.χ., εξαγωγές ή σφραγίσματα;
  • Εάν παρέχετε ένα ευρύτερο πλήθος υπηρεσιών, μπορείτε να μου συστήσετε έναν εξειδικευμένο ορθοδοντικό;
  • Κατά τη διάρκεια της θεραπείας μου θα υπάρχει επίβλεψη από κάποιον εξειδικευμένο ορθοδοντικό;
  • Πώς ενημερώνεστε για τις σύγχρονες μεθόδους διάγνωσης και ορθοδοντικής θεραπείας;
  • Ποιες είναι οι επιλογές που έχω για το δικό μου ορθοδοντικό πρόβλημα; Πώς μπορείτε να προσδιορίσετε ποια από αυτές είναι η κατάλληλη για μένα;
  • Παρέχετε ειδικά προγράμματα πληρωμής, και ποια είναι αυτά;
  • Πόσο συχνά θα πρέπει να επισκέπτομαι το ιατρείο σας κατά τη διάρκεια της θεραπείας και πώς κλείνονται τα ραντεβού;
  • Δέχεστε την ασφάλειά μου;
  • Είστε μέλος κάποιας αναγνωρισμένης ένωσης ή συλλόγου ορθοδοντικών;

Η ορθοδοντική θεραπεία είναι μια διαδικασία πολλών μηνών, ενώ τα αποτελέσματά της διαρκούν για μια ζωή. Η επιλογή του κατάλληλου ορθοδοντικού είναι μια απόφαση που πρέπει να την πάρεις στα σοβαρά.

Αν έχεις αποφασίσει ότι έχει έρθει η ώρα να αποκτήσεις το χαμόγελο που σου ταιριάζει, θα χαρώ πολύ να απαντήσω σε αυτές και όποιες άλλες ερωτήσεις έχεις σχετικά με την ορθοδοντική θεραπεία.

Στοιχεία επικοινωνίας

Comments are closed here.

Κλείστε το ραντεβού σας

Πείτε μας πότε θέλετε να σας δούμε

Call Us 2310220873