Ειδικός Ορθοδοντικός Θεσσαλονίκης

Invisalign Teen: Αόρατη ορθοδοντική θεραπεία για εφήβους

Έχεις μπει ήδη στην εφηβεία και ένα από τα κύρια συμπτώματα αυτής της ευαίσθητης περιόδου, από την οποία όλοι έχουν περάσει, είναι το πόσο πολύ σε απασχολεί η εμφάνισή σου. Κοιτάζεις το χαμόγελό σου και νιώθεις ότι θα ήθελες κάτι να διορθώσεις, ταυτόχρονα όμως διστάζεις να βάλεις σιδεράκια, καθώς φοβάσαι ότι θα σου δημιουργούν αμηχανία και θα σε δυσκολέψουν. Η απόφαση να ξεκινήσεις ορθοδοντική θεραπεία μοιάζει δύσκολη, αλλά δεν θα έπρεπε να είναι. Η λύση που επιλέγουν πλέον όλο και περισσότεροι έφηβοι σε όλο τον κόσμο είναι οι αόρατοι νάρθηκες Invisalign Teen®.

Τι είναι το Invisalign Teen®;

Πρόκειται για την πρακτικά αόρατη ορθοδοντική μέθοδος ευθυγράμμισης των δοντιών, η οποία απευθύνεται ειδικά σε εφήβους. Σε αντίθεση με τα σύρματα και τα άγκιστρα τα οποία χρησιμοποιούνται στις θεραπείες με τα κλασικά σιδεράκια, η μέθοδος Invisalign Teen® χρησιμοποιεί μια σειρά από αφαιρούμενα, διαφανή μασελάκια τα οποία σχεδιάζονται ειδικά για τα δικά σου δόντια. Φορώντας ένα ένα τα μασελάκια σύμφωνα με τις οδηγίες του ορθοδοντικού σου και αλλάζοντάς το περίπου κάθε δύο εβδομάδες, τα δόντια σου μετακινούνται σταδιακά και ανώδυνα μέχρι να σχηματιστεί το χαμόγελο που σου ταιριάζει. Οι περισσότεροι που θα σε συναντήσουν ούτε που θα καταλάβουν ότι βρίσκεσαι σε ορθοδοντική θεραπεία.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της μεθόδου Invisalign Teen®;

Ένα από πιο σημαντικά πλεονεκτήματα της ορθοδοντικής μεθόδου Invisalign Teen® είναι η ελευθερία που σου προσφέρει. Ενώ τα παραδοσιακά σιδεράκια μπορούν να δημιουργήσουν δυσκολίες στο φαγητό, το βούρτσισμα και σε πολλές ακόμα δραστηριότητές σου, κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τη μέθοδο Invisalign Teen®. Χάρη στην ευκολία με την οποία αφαιρούνται και τοποθετούνται ξανά, οι αόρατοι νάρθηκες σου δίνουν την ελευθερία να συνεχίσεις τη ζωή σου όπως και πριν. Μπορείς λοιπόν να αθλείσαι χωρίς να φοβάσαι κάποιον τραυματισμό στο στόμα ή τα δόντια, ενώ αν παίζεις κάποιο πνευστό όργανο ή τραγουδάς, τα μεταλλικά ελάσματα που έχουν τα σιδεράκια δεν πρόκειται να σταθούν εμπόδιο στις επιδόσεις σου. Όσο για το φαγητό, η λίστα με τις τροφές που πρέπει να προσέχεις ή να αποφεύγεις όταν φοράς σιδεράκια, εδώ δεν υπάρχει. Από ποπκόρν και γλυκά, μέχρι τραγανά μήλα και καρότα, όλα τα φαγητά επιτρέπονται με το Invisalign Teen®. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να βγάλεις το μασελάκι για να φας και στη συνέχεια να βουρτσίσεις καλά τα δόντια σου πριν το φορέσεις ξανά.

Αυτό που πρέπει να προσέχεις είναι να συντηρείς σωστά τα διαφανή μασελάκια και να είσαι συνεπής στα ραντεβού σου με τον ορθοδοντικό, τα οποία μάλιστα είναι λιγότερο συχνά από ό,τι στη θεραπεία με σιδεράκια -ένα ακόμα πλεονέκτημα της μεθόδου Invisalign Teen®.

Σε κάθε περίπτωση, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μου για να σε βοηθήσω σχετικά με οποιαδήποτε απορία έχεις για τη μέθοδο Invisalign Teen®.

Comments are closed here.

Κλείστε το ραντεβού σας

Πείτε μας πότε θέλετε να σας δούμε

Call Us 2310220873