Ειδικός Ορθοδοντικός Θεσσαλονίκης

Συντόμευσε τη διάρκεια της ορθοδοντικής σου θεραπείας

Μια από τις πιο συχνές -και λογικές- ερωτήσεις που γίνονται στο πλαίσιο της ορθοδοντικής θεραπείας αφορά τον χρόνο διάρκειας της συνολικής διαδικασίας. Όσο και αν η θεραπεία γρήγορα γίνεται κομμάτι της ζωής μας, είναι αναμενόμενο ένας ασθενής να ανυπομονεί να την ολοκληρώσει, τόσο για να δει την αναστάτωση που του προκαλεί να τελειώνει όσο και για να απολαύσει ένα όμορφο, καινούριο χαμόγελο. Ο ορθοδοντικός κάνει ό,τι είναι δυνατό για να πετύχει το καλύτερο αποτέλεσμα στο συντομότερο δυνατό διάστημα. Αυτό που εσύ μπορείς να κάνεις για να βοηθήσεις είναι να ακολουθήσεις τις συμβουλές του, ώστε να αποφύγεις τις καθυστερήσεις που θα επιμηκύνουν τον χρόνο της θεραπείας.

Είναι αλήθεια ότι οι καθυστερήσεις στο πλαίσιο της ορθοδοντικής θεραπείας μπορεί να σου δημιουργήσουν απογοήτευση. Θα πρέπει όμως να γνωρίζεις είναι στο χέρι σου να τις αποφύγεις κάνοντας τις κατάλληλες κινήσεις.

4 πράγματα που μπορείς να κάνεις ώστε να συντομεύσεις τον χρόνο της ορθοδοντικής θεραπείας:

Να προσέχεις ή να αποφεύγεις ορισμένες τροφές – Αυτό είναι κάτι που συχνά απαιτεί αρκετή αυτοσυγκράτηση, αλλά αν φροντίσεις να προσέχεις τις τροφές που μπορούν να προκαλέσουν φθορές στα σιδεράκια ή οποιαδήποτε άλλη ορθοδοντική συσκευή χρησιμοποιείς, θα βοηθήσεις αποφασιστικά στην τήρηση του χρονοδιαγράμματος της θεραπείας σου. Σύμφωνα με τους περισσότερους ορθοδοντικούς, μια φθορά που προκαλείται σε μια ορθοδοντική συσκευή μπορεί να προσθέσει μέχρι και ένα μήνα στη συνολική διάρκεια της θεραπείας.

Να προγραμματίζεις τα ραντεβού για τυχόν επιδιορθώσεις το συντομότερο δυνατό  – Σε περίπτωση που τελικά προκληθεί κάποια φθορά, είτε εξαιτίας κάποιας τροφής είτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο, είναι απαραίτητο να προγραμματίσεις ραντεβού για την αποκατάστασή της όσο γίνεται πιο γρήγορα. Για να αποφύγεις τις καθυστερήσεις, θα πρέπει να δράσεις άμεσα.

Να τηρείς τα προγραμματισμένα ραντεβού σου – Η ορθοδοντική θεραπεία είναι μια διαδικασία κατά την οποία απαιτείται να επισκέπτεσαι τακτικά τον ορθοδοντικό σου προκειμένου να γίνονται οι απαραίτητες προσαρμογές. Εάν ακυρώσεις κάποια από τα προγραμματισμένα ραντεβού σου, είναι πιθανό η θεραπεία σου να επιμηκυνθεί για κάποιες βδομάδες, ακόμα και μήνες.

Να διατηρείς καλή στοματική υγιεινή – Τα σιδεράκια και άλλες ορθοδοντικές συσκευές περιλαμβάνουν πολλά σημεία όπου μπορεί να παγιδευτεί τροφή, γεγονός που επιτρέπει τη δημιουργία πέτρας. Κατά τη διάρκεια της ορθοδοντικής θεραπείας είναι επομένως πολύ σημαντικό να φροντίζεις την υγιεινή του στόματός σου. Βούρτσιζε τα δόντια σου με την κατάλληλη οδοντόβουρτσα μετά από κάθε γεύμα, αλλά και κάθε φορά που τρως κάτι γλυκό, καθώς η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει φθορές απευθείας στα σιδεράκια.

Εμείς είμαστε στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε απορία και οτιδήποτε χρειαστείς.

Αλεξ. Σβώλου 2 (Πρώην Πρ. Νικολάου) Θεσ/νίκη
Τηλ.: 2310 220 873
Fax: 2310 220 873
email: info@moullasorthodontics.gr

Comments are closed here.

Κλείστε το ραντεβού σας

Πείτε μας πότε θέλετε να σας δούμε

Call Us 2310220873