Ειδικός Ορθοδοντικός Θεσσαλονίκης

Διακοπές από τις υποχρεώσεις, όχι από την ορθοδοντική θεραπεία

Κατά τη διάρκεια της ορθοδοντικής θεραπείας, χρειάζεται να επισκέπτεσαι τον ορθοδοντικό ανά τακτά διαστήματα, περίπου μία φορά το μήνα, προκειμένου να γίνεται ο απαραίτητος έλεγχος της πορείας και η προσαρμογή της θεραπείας. Τα ραντεβού προγραμματίζονται ανά 6 με 8 εβδομάδες και είναι υποχρεωτικό να είσαι συνεπής στην τήρησή τους, καθώς είναι απαραίτητα προκειμένου η ορθοδοντική θεραπεία να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά και την αναμενόμενη διάρκεια.

Ο προγραμματισμός γίνεται μετά το τέλος κάθε επίσκεψης, προκειμένου να είμαστε βέβαιοι ότι το επόμενο ραντεβού θα πραγματοποιηθεί στον κατάλληλο χρόνο, ενώ φροντίζουμε να το προσδιορίζουμε σε ημέρες και ώρες που δεν εμποδίζουν το σχολείο του παιδιού ή την εργασία σου. Εσύ έχεις την ευθύνη να είσαι συνεπής.

Αν, στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την επόμενη προγραμματισμένη επίσκεψη προκύψει κάτι που σε εμποδίζει από το να έρθεις στο ραντεβού σου, πρέπει να μας ειδοποιήσεις αμέσως. Στην περίπτωση αυτή θα ορίσουμε μια νέα ημερομηνία μέσα στο χρονικό πλαίσιο που είναι κατάλληλο για την ομαλή διεξαγωγή της θεραπείας. Προσοχή: χάνοντας κάποιο από τα προγραμματισμένα ραντεβού επιμηκύνεται ο χρόνος της θεραπείας.

Στην περίπτωση που προκύψει κάποιος λόγος που γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι θα σε οδηγήσει να χάσεις περισσότερα από ένα ραντεβού, π.χ. τραυματισμός ή κάποιο προσωπικό πρόβλημα, θα πρέπει και πάλι να μας ειδοποιήσεις αμέσως, προκειμένου να μπορέσουμε να προσαρμόσουμε το σχέδιο της θεραπείας σου, καθώς και τον αναμενόμενο χρόνο ολοκλήρωσής της.

Υπάρχουν βέβαια και ευχάριστοι λόγοι που μπορούν να σε κάνουν να λείψεις για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως οι καλοκαιρινές διακοπές. Στην περίπτωση αυτή, το ιδανικό είναι να μας επισκεφτείς πριν από την αναχώρησή σου και να προγραμματίσουμε την επόμενη επίσκεψη αμέσως μετά την επιστροφή σου. Σε κάθε περίπτωση, για όσο χρονικό διάστημα λείπεις, θα πρέπει να θυμάσαι να μην ενδώσεις σε πειρασμούς και να προσέχεις ιδιαίτερα τις τροφές που μπορεί να προκαλέσουν φθορές στην ορθοδοντική σου συσκευή. Εμείς θα είμαστε εδώ όταν θα επιστρέψεις, να ακούσουμε τις εντυπώσεις σου και να σε βοηθήσουμε για την ομαλή εξέλιξη της ορθοδοντικής θεραπείας σου.

Comments are closed here.

Κλείστε το ραντεβού σας

Πείτε μας πότε θέλετε να σας δούμε

Call Us 2310220873