Ειδικός Ορθοδοντικός Θεσσαλονίκης

Σιδεράκια ή Invisalign: τέσσερις ακόμα λόγοι που θα σε πείσουν

Είσαι έφηβος ή ενήλικας που, ενώ χρειάζεται να ξεκινήσεις ορθοδοντική θεραπεία, ανησυχείς για το πώς θα είναι η εμφάνισή σου όταν θα φοράς σιδεράκια; Η μέθοδος Invisalign, η οποία σου δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσεις ένα όμορφο χαμόγελο χάρη σε μια ορθοδοντική θεραπεία που βασίζεται σε αόρατα μασελάκια, είναι σίγουρα η καλύτερη λύση για σένα.

Ωστόσο, τα αισθητικά οφέλη της μεθόδου Invisalign είναι ένας μόνο από τους λόγους για να επιλέξεις αυτό τον τύπο θεραπείας, και αν από μόνος του ο λόγος αυτός δεν είναι αρκετός, υπάρχουν ακόμα πέντε, τουλάχιστον, που θα σε βοηθήσουν να πάρεις την απόφαση.

  1. Αθλήσου άφοβα: Αν κάνεις κάποιο δυναμικό άθλημα, τα σιδεράκια είναι πιθανόν να προκαλέσουν τραυματισμό στο στόμα. Με τη μέθοδο Invisalign, το μόνο που χρειάζεται είναι να βγάλεις το διαφανές μασελάκι και να φορέσεις τον ειδικό προστατευτικό νάρθηκα –που πρέπει πάντα να φοράς- για να προφυλάξεις τα δόντια από τραυματισμούς. Στη συνέχεια, μπορείς να αθληθείς άφοβα.
  2. Απόλαυσε την αγαπημένη σου λιχουδιά: Τα σκληρά και τραγανά φαγητά μπορούν να προκαλέσουν χαλάρωση ή φθορές στα σιδεράκια σου. Για τον λόγο αυτό, όσοι φορούν σιδεράκια, για το διάστημα που διαρκεί η θεραπεία τους βγάζουν από τη λίστα τους ορισμένες τροφές. Μπορείς, λοιπόν, να δεις ταινία χωρίς ποπκόρν; Αν όχι, η μέθοδος Invisalign είναι η λύση που σου ταιριάζει. Απλώς θα πρέπει να αφαιρέσεις το μασελάκι την ώρα του φαγητού και να βουρτσίσεις καλά τα δόντια σου μετά από αυτό.
  3. Καθάρισε τα δόντια σου όπως πάντα: Η υγιεινή των δοντιών είναι πολύ σημαντική καθ’ όλη τη διάρκεια της ορθοδοντικής θεραπείας, όποια μέθοδο και αν επιλέξεις. Ωστόσο, όταν φοράς σιδεράκια αναγκάζεσαι να προσέχεις τα μεταλλικά τους μέρη ή να σκαλίζεις ανάμεσά τους προκειμένου να ξεκολλήσεις τροφές που έχουν σφηνώσει. Αφαιρώντας το μασελάκι Invisalign, το καθάρισμα των δοντιών σου γίνεται όσο εύκολο ήταν και πριν ξεκινήσεις τη θεραπεία.
  4. Μουσική: Σου αρέσει να παίζεις κάποιο πνευστό μουσικό όργανο ή να τραγουδάς, ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά; Τα σιδεράκια είναι εμπόδιο και στις δύο σου αγάπες. Με το Invisalign, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να βγάλεις το μασελάκι σου και να ξεδιπλώσεις ελεύθερα το ταλέντο σου.
    Είναι σίγουρο ότι ανάλογα με τον τρόπο ζωής σου, τις προτιμήσεις ή τα χόμπι σου, η μέθοδος Invisalign μπορεί να σου προσφέρει και άλλα οφέλη. Πέρα, βέβαια, από τις ευκολίες που σου προσφέρει, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις ότι πρόκειται για μια θεραπεία που σου εξασφαλίζει απόλυτη ασφάλεια, καθώς τα δόντια σου δεν κινδυνεύουν να υποστούν φθορές ή αποχρωματισμό.
    Το μόνο που χρειάζεται από την πλευρά σου είναι μια πολύ μικρή δόση πειθαρχίας, ώστε να φοράς τα μασελάκια για τουλάχιστον 22 ώρες την ημέρα. Ένα μικρό τίμημα για ένα όμορφο χαμόγελο.

Δες περισσότερα για το Invisalign εδώ: http://youtu.be/1p4LC1cIq08 

και εδώ: http://youtu.be/XMBztNk5AIE

Comments are closed here.

Κλείστε το ραντεβού σας

Πείτε μας πότε θέλετε να σας δούμε

Call Us 2310220873