Ειδικός Ορθοδοντικός Θεσσαλονίκης

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για την πρώτη επίσκεψη του παιδιού στον ορθοδοντικό;

Βλέπεις το παιδί σου να μεγαλώνει συνεχώς και παρατηρείς ότι τα δόντια του αναπτύσσονται με τρόπο που σε κάνει να ανησυχείς. Πιστεύεις ότι κάποια στιγμή θα χρειαστεί σιδεράκια, αλλά είναι ακόμα νωρίς. Έχεις ακούσει ότι ο κατάλληλος χρόνος για την πρώτη επίσκεψη στον ορθοδοντικό είναι αφού όλα τα παιδικά δόντια έχουν αντικατασταθεί. Λάθος.

Ποια είναι όμως η κατάλληλη στιγμή για την έναρξη της ορθοδοντικής θεραπείας;

Είναι αλήθεια ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, ενώ, λόγω της ποικιλομορφίας τους, τα ορθοδοντικά προβλήματα δεν υπάγονται σε κάποιο γενικό κανόνα. Ωστόσο, ο στόχος της κάθε ορθοδοντικής θεραπείας είναι η παροχή της κατάλληλης βοήθειας στον κατάλληλο χρόνο, κι αυτό συνήθως σημαίνει όσο το νωρίτερο τόσο το καλύτερο.

Η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά αναπτύσσονται με γρήγορους ρυθμούς. Η ανάπτυξη αυτή είναι εμφανής πρώτα απ’ όλα στον κορμό και τα άκρα –το καταλαβαίνεις από το ρυθμό με τον οποίο θέλουν συνεχώς καινούρια ρούχα και παπούτσια- το ίδιο όμως ισχύει και για τις γνάθους και το κρανίο.

Ο ορθοδοντικός μπορεί ως ένα βαθμό να καθοδηγήσει την ανάπτυξη αυτή και να την εκμεταλλευτεί στο πλαίσιο της αντιμετώπισης σκελετικών ορθοδοντικών προβλημάτων. Έτσι είναι δυνατή η πρόληψη ενός προβλήματος πριν γίνει πιο σοβαρό και η επίτευξη του καλύτερου δυνατού αισθητικού αποτελέσματος.

Έχοντας αυτά υπόψη, η Αμερικανική Ένωση Ορθοδοντικών, ο Ευρωπαϊκός Σύλλογος Ορθοδοντικών και η Ελληνική Εταιρεία Ορθοδοντικών (ΟΕΕ) συστήνουν ένα γενικό έλεγχο σε ειδικό ορθοδοντικό το αργότερο έως την ηλικία των 7 ετών.

Σε αυτή την ηλικία, ο ειδικός ορθοδοντικός μπορεί να αξιολογήσει με επιστημονικά κριτήρια κατά πόσο υπάρχει πρόβλημα, τη σοβαρότητά του και θα αποφασίσει ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για την έναρξη της ορθοδοντικής θεραπείας.

Αυτή που θα δώσει στο παιδί σας τη δυνατότητα να έχει ένα υγιές και όμορφο χαμόγελο σε όλη του τη ζωή.

Στοιχεία επικοινωνίας

Αλεξ. Σβώλου 2 (Πρώην Πρ. Νικολάου) Θεσ/νίκη
Τηλ.: 2310 220 873
Fax: 2310 220 873
email: alexandros.moullas@gmail.com

Comments are closed here.

Κλείστε το ραντεβού σας

Πείτε μας πότε θέλετε να σας δούμε

Call Us 2310220873