Ειδικός Ορθοδοντικός Θεσσαλονίκης

Τα οφέλη της θεραπείας με σιδεράκια

Τα πιο προφανή αποτελέσματα μιας ορθοδοντικής θεραπείας με σιδεράκια αντικατοπτρίζονται στο χαμόγελο ενός ασθενούς. Είναι μάλιστα αλήθεια ότι τα αισθητικά αποτελέσματα μιας τέτοιας θεραπείας είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο κάποιος απευθύνεται σε έναν ορθοδοντικό, καθώς τα ίσια και αρμονικά δόντια είναι ένα στοιχείο που μπορεί να τονώσει την αυτοπεποίθηση ενός ατόμου και να βοηθήσει την κοινωνική, την προσωπική, αλλά και την επαγγελματική του ζωή.

Ωστόσο, εκτός από την αισθητική βελτίωση και τα κοινωνικά και ψυχολογικά οφέλη που μπορείς να αποκομίσεις από μια ορθοδοντική θεραπεία με σιδεράκια υπάρχουν και άλλα, πολύ σημαντικά αποτελέσματα, τα οποία αφορούν την υγεία σου και σου δίνουν πρόσθετους λόγους για να επισκεφτείς έναν ορθοδοντικό.

Τερηδόνα και ουλίτιδα

Στραβά ή συνωστισμένα δόντια είναι πιθανό να καλύπτουν το ένα το άλλο χωρίς να αφήνουν κενό ανάμεσά τους. Αυτό δυσκολεύει το αποτελεσματικό βούρτσισμα και τη χρήση του οδοντικού νήματος, επιτρέποντας την αύξηση των βακτηρίων και της πλάκας, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση τερηδόνας και ουλίτιδας. Η θεραπεία με σιδεράκια θα επιτρέψει την ευθυγράμμιση των δοντιών και τη δημιουργία κενού ανάμεσά τους, γεγονός που βοηθάει στην καλύτερη στοματική υγιεινή.

Δυσκολίες στην ομιλία

Τα δόντια σου παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στον τρόπο που μιλάς. Όταν είναι στραβά, πετάγονται προς τα έξω ή κλίνουν προς τα μέσα, μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την ομιλία σου, κάτι που μπορεί να σε φέρνει σε άσχημη θέση. Η θεραπεία με σιδεράκια μπορεί να δώσει στα δόντια τη σωστή τους θέση και να σου δώσει τη δυνατότητα να μιλάς καθαρά, με σωστή άρθρωση.

Προβλήματα στα οστά

Οι ιστοί των οστών και των ούλων απορροφώνται όταν δεν έχουν δόντια να στηρίξουν, ενώ υποχωρούν στην περίπτωση των δοντιών που είναι στραβά, αφήνουν μεταξύ τους κενά ή ασκούν μεγάλη πίεση στο οστό της γνάθου επειδή δεν κλείνουν σωστά. Χάρη στα σιδεράκια, τα προβλήματα αυτά μπορούν να σταματήσουν και τα οστά και οι ιστοί να συνεχίσουν να στηρίζουν τα δόντια που θα έχουν ευθυγραμμιστεί.

Πέψη

Τα δόντια σου παίζουν έναν σημαντικό ρόλο στη διαδικασία της πέψης. Πριν ακόμα το φαγητό φτάσει στο στομάχι, η πέψη έχει ήδη ξεκινήσει εν μέρει από τα δόντια. Αν αυτά δεν είναι σωστά ευθυγραμμισμένα, ωστόσο, είναι πιθανό να μην μπορέσουν να κόψουν την τροφή όσο αποτελεσματικά χρειάζεται. Τα σιδεράκια θα βοηθήσουν τα δόντια σου να ευθυγραμμιστούν σωστά, ώστε να γίνεται σωστά το μάσημα και η διαδικασία της πέψης.

Είτε οι λόγοι είναι αισθητικοί είτε αφορούν την υγεία σου, τα σιδεράκια είναι σίγουρο ότι μπορούν να σε ωφελήσουν με περισσότερους από έναν τρόπους. Τώρα, χάρη και στην πρόοδο που έχει υπάρξει στον σχεδιασμό τους, τα σιδεράκια εκτός από χρήσιμα, έχουν γίνει και πιο όμορφα. Τόσο, που ειδικά στα νέα παιδιά έχουν γίνει και μόδα.

Comments are closed here.

Κλείστε το ραντεβού σας

Πείτε μας πότε θέλετε να σας δούμε

Call Us 2310220873